Hoe kun je het beste je handdoeken opbergen in de badkamer?

Hoe kun je het beste je handdoeken opbergen in de badkamer?

Door Roy

Er zijn verschillende mogelijkheden om je handdoeken op een stijlvolle manier op te bergen in de badkamer, zonder dat dit er rommelig uit komt te zien. We delen graag onze tips met je om jouw handdoeken op de allermooiste- en handigste manieren op te bergen in je badkamer, dus lees zeker door.

Er is een breed aanbod aan handdoekhouders waarmee je jouw handdoeken op een mooie manier kunt opbergen, waarbij ze zelfs kunnen bijdragen aan de uitstraling van je badkamer. Denk hierbij aan hangrekken en haakjes. Of wat dacht je van een radiator? Er zijn vele modellen waarbij je je handdoeken netjes op kunt hangen, waarbij ze snel droog en warm worden. Uiteraard zijn ook opbergers zoals mandjes een leuke optie om opgerolde handdoeken in te bewaren voor een echt sauna-gevoel.

Bewaar slechts enkele handdoeken in je badkamer

We zien vaak dat mensen al hun handdoeken bewaren in de badkamer. Begrijpelijk, want zo heb je je handdoeken altijd in de buurt. Wist je dat dit eigenlijk helemaal niet zo goed is voor je handdoeken? De badkamer is namelijk vaak erg vochtig en dat vocht trekt in de handdoeken, zelfs wanneer deze in een kast liggen. Het is daarom beter je hoofdvoorraad handdoeken (en ander textiel zoals je badjas) ergens anders te bewaren. Kies er in de badkamer voor om een selecte hoeveelheid handdoeken te bewaren die je binnen pakweg een week allemaal hebt gebruikt. Zo voorkom je dat handdoeken langdurig vocht absorberen in de badkamer zonder gebruikt te worden. In combinatie met de warmte kan er dan namelijk zelfs schimmel ontstaan. Heb je echter te weinig ruimte in huis om je handdoeken elders op te bergen? Zorg er dan voor dat de wasmanden regelmatig geleegd worden en dat de handdoeken dus niet langdurig aan vocht blootstaan.

Tips om je handdoeken op te bergen in de badkamer

Je handdoeken op de juiste manier opbergen is van groot belang in de badkamer. Je kent het vast wel; je stapt uit de douche en de handdoeken zijn op. Erg vervelend! Door je handdoeken op de juiste manier op te bergen voorkom je niet alleen deze irritatie; ook zal je badkamer er stukken opgeruimder uitzien. We zetten onze tips daarom voor je op een rij:

In een kast

De meest voor de hand liggende manier om je handdoeken op te bergen in de badkamer is om ze in een kast te leggen. Hierbij kun je kiezen voor een reguliere kast, maar eventueel ook voor een hoge, smalle vakkenkast die je speciaal hiervoor naast de douche plaatst. Zoals uitgelegd is het niet aan te raden heel veel handdoeken op de badkamer te bewaren, dus laat je bij deze optie niet verleiden je volledige handdoekencollectie in de kast te leggen.

Aan een ladder

Ze zijn erg populair in de badkamer vanwege het karakteristieke uiterlijk: ladders! Hang een handdoekenhouder aan de sporten en vul deze met opgerolde handdoekjes. Een handige oplossing die ook nog eens leuk oogt!

Manden

Met manden zit je bij elk opbergvraagstuk goed. Rol je handdoeken op en plaats ze in houten mandjes voor een echt spa-gevoel. Plaats deze mandjes vervolgens waar je maar wilt en plaats er bijvoorbeeld een klein plantje naast voor een leuke uitstraling.

Onder de wastafel

Heb je ruimte onder je wastafel? Dan is dit een prima plekje om handdoeken op te bergen. Er zijn speciale kastjes beschikbaar die qua formaat hier uitstekend geschikt voor zijn. Een fijne oplossing, met name voor kleine badkamers.

Handdoekenrek aan- of boven de deur

Wanneer ruimte een issue is in je badkamer kun je overwegen een handdoekenrek aan de deur te hangen, of zelfs aan de muur te bevestigen tussen de bovenkant van deur en het plafond.

Vrijstaand handdoekenrek

Een andere handige oplossing voor handdoeken is een vrijstaand handdoekenrek. Deze optie bidt je de mogelijkheid je handdoeken op te bergen waar je maar wilt, aangezien je het rek eenvoudig kunt verplaatsen. Daarnaast neemt het weinig ruimte in.

Meer lezen

Wil je meer lezen over accessoires voor op de badkamer? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op Sanitair.nl.