De voordelen van een wandtoilet

De voordelen van een wandtoilet

Door Roy

De hedendaagse badkamers zijn steeds vaker uitgerust met zwevende toiletten. Zwevende toiletten zijn een stijlvolle en moderne keuze voor elke badkamer. Maar waarom zou je een zwevend toilet in je badkamer hebben? Wat zijn de voordelen van een zwevend toilet? We vertellen er alles over in deze blog, dus lees zeker door.

Ruim 100 jaar populair

Wandtoiletten zijn een moderne en stijlvolle optie voor het sanitair in je huis en zijn de laatste jaren steeds populairder geworden als alternatief voor reguliere staande toiletten. Hoewel de precieze datum van de ontwikkeling van wandtoiletten niet vaststaat, wordt aangenomen dat ze in de jaren ’20 voor het eerst werden gemaakt. Deze toiletten waren vaak duurder in vergelijking met traditionele staande toiletten en werden vaak gebruikt in high-end huizen of gebouwen.

In de jaren ‘60 en ‘70 begonnen wandtoiletten meer mainstream te worden, met de komst van nieuwe materialen en technologieën die de productie goedkoper maakte. Dit maakte het mogelijk voor meer mensen om wandtoiletten in hun huizen te installeren. Tegenwoordig zijn wandtoiletten nog steeds populair en worden vaak gezien als een moderne en stijlvolle optie voor het sanitair in de badkamer. Ze worden vaak gezien als een statement-element in badkamerontwerp en zijn tegenwoordig beschikbaar in verschillende stijlen en prijsklassen.

Waarom een zwevend toilet?

Er zijn veel redenen waarom wandtoiletten zo populair zijn, waaronder esthetische-, ruimtebesparende- en hygiënische voordelen en innovatieve technologieën:

Een strak uiterlijk

Ten eerste zijn zwevende toiletten esthetisch aantrekkelijk. Het lijkt alsof ze echt zweven boven de vloer. Dit geeft je badkamer een moderne en luxueuze uitstraling. Bovendien zijn zwevende toiletten meestal gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals keramiek of porselein, waardoor ze er nog mooier uitzien. De minimalistische uitstraling van een zwevend toilet geeft een moderne en strakke look aan je badkamer.

Ruimtebesparing

Ook hebben zwevende toiletten geen voet die de ruimte onder het toilet inneemt. Dit betekent dat de ruimte onder het toilet wordt vrijgemaakt wat erg ruimtelijk oogt. Dit is vooral handig in kleinere badkamers waar elke centimeter ruimte belangrijk is. Ten tweede zijn zwevende toiletten vaak ontworpen met een minimalistische uitstraling. Dit betekent dat zij vaak minder ruimte innemen dan traditionele staande toiletten.

Hygiëne         

De voornaamste reden om voor een wandtoilet te kiezen is misschien nog wel de hygiëne. Ze hebben geen voeten waar stof, haren en andere vuiligheid zich kunnen ophopen. Dit in tegenstelling tot traditionele staande toiletten waar er vaak ruimtes onder de pot zijn waar vuiligheid zich kan ophopen. Dit maakt het makkelijker om de ruimte rondom het toilet schoon te houden, waardoor de kans op bacteriegroei wordt verminderd.

Daarnaast zijn zwevende toiletten gemakkelijker te reinigen dan traditionele staande toiletten. Omdat er geen voeten zijn, zijn er geen hoeken of gaten waar vuil zich kan ophopen. Dit maakt het toilet gemakkelijker te onderhouden en levert een bijdrage aan de hygiëne in je huis. Ook zijn zwevende toiletten vaak voorzien van innovatieve technologieën, zoals geautomatiseerde spoeling of geïntegreerde bidet-functies. Deze functies zorgen niet alleen voor extra comfort, maar dragen ook bij aan een grotere hygiëne.

Waterverbruik

Een ander voordeel van een wandtoilet is dat het minder water gebruikt in vergelijking met standaard toiletten. Een zwevend toilet heeft vaak een dubbele spoeloptie, waardoor de hoeveelheid water die wordt gebruikt wordt verminderd. Dit kan leiden tot een lagere waterrekening en een grotere bijdrage aan de bescherming van het milieu. Dergelijke functies kunnen bijdragen aan een besparing op de waterrekening.

Meer lezen

Wil je meer lezen over sanitair? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op Sanitair.nl.