Waar voldoet een luxe badkamer aan?

Waar voldoet een luxe badkamer aan?

Door Tom

Natuursteen, marmer, mozaïek; enkele veel-voorkomende materialen in luxe badkamers. Ben je op zoek naar een checklist voor jouw luxe badkamer? We zetten hieronder onze punten voor je op een rij!

Allereerst: wat is een luxe badkamer? Het antwoord op deze vraag verschilt per persoon. Voor de een is een bad bijvoorbeeld een must, voor de ander een ruime inloopdouche met marmeren bankje en een regendouche. Daarnaast moet de badkamer ook passen bij de woning. Wel zijn er enkele elementen die we vaak terug zien komen in luxe badkamers.

Ruimte

De meeste luxe badkamers zijn ruim en bieden soms zelfs ruimte voor zowel een bad en een douche. Ook zien we vaak een dubbele wastafel met in de muur ingebouwde kranen; erg luxueus en efficiënt! Wanneer een badkamer niet de ruimte biedt voor zowel een bad als een douche zie je dat er vaak wordt gekozen voor een vrijstaand bad als het middelpunt van de badkamer of een ruime inloopdouche.

Materiaalkeuze en kleuren

Ongeacht de ruimte in de badkamer, een goede kwaliteit van de materialen is erg belangrijk. Vaak zien we natuursteen, marmer, mozaïek of keramische tegels maar ook hout behoort zeker tot de opties. Kwalitatief hoogstaand sanitair is meestal gemaakt van keramiek of composiet en kranen van roestvrij staal of chroom. De vloer- en wandtegels zijn vaak groot, wat de badkamer een strakke, moderne uitstraling geeft. Ben je echter een liefhebber van een zachte uitstraling? Kies dan voor een (vrijstaand) rond bad en accenten in warme kleuren. Voor de industriële look wordt er vaak gewerkt met rauwe en grove materialen zoals beton, rvs en grof bewerkt hout. Daarnaast wordt in dergelijke badkamers de hoogte vaak benadrukt door het plafond een lichtere kleur te geven dan de muren. Warme kleuren, zoals aarde, beige en zandtinten zorgen samen met houten accessoires voor een klassieke, landelijke uitstraling.

It’s in the details!

Waar de vorige stap zeker niet over het hoofd gezien mag worden voor een luxe badkamer, zijn het de kleine dingen zoals accessoires die de badkamer naar een volgend niveau tillen. Geef je badkamer een spa-vibe door de handdoeken op te rollen. Een kaarsje naast de handdoeken is hierbij een leuke extra. Ook het ophangen van bijvoorbeeld de badjassen aan haken of ringen kan toevoegen aan het gevoel van luxe. Om de ruimte optimaal te benutten en tegelijkertijd een gevoel van luxe toe te voegen werkt het om open schappen te gebruiken, ingebouwd in de muur. Met een leuk plantje hier en daar hebben deze al snel een mooie uitstraling! Nu we het toch over inbouwen hebben, menig luxe badkamer heeft in de muur van de douche een koof waarin alle douchespullen staan. Dit voorkomt dat alle flessen en shampoo bars rommelig op de grond ligt en ziet er daarnaast ook nog eens strak uit. Vergeet de planten niet! Een onmisbaar ingrediënt voor een luxe uitstraling is planten in de badkamer. Daarnaast zijn planten ook nog eens goed voor je gezondheid, omdat ze de lucht reinigen en stress verminderen. Planten voegen rust en sfeer toe aan iedere badkamer, dus vergeet deze stap zeker niet.

Minimalisme is populair

De meeste luxe badkamers die je op inspiratiesites voorbij ziet komen zien er minimalistisch uit: een strakke indeling, rustige kleuren, super opgeruimd en geen enkel object dat geen functie heeft. Combineer deze strakke look met wat planten hier en daar en sfeervolle belichting en je hebt al snel een resultaat dat luxe uitstraalt. Een luxe badkamer is dé plek om te ontspannen en een rustige, minimalistische stijl zal hier alleen maar aan bijdragen. Less is more!

Benieuwd hoe je een luxe en ruime badkamer voor het hele gezin kunt inrichten? RTL Nieuws deelt de verbouwing van Bas, wie voor zijn gezin van een krappe badkamer een ruime, luxe gezinsbadkamer wist te maken.

Meer lezen

Wil je meer lezen over het verbouwen van een badkamer? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op sanitair.nl.