Hoe creëer je sfeer in de badkamer?

Hoe creëer je sfeer in de badkamer?

Door Roy

Een van de redenen waarom badkamers zo belangrijk zijn is omdat ze een plek van ontspanning bieden. We kunnen er ontspannen en onze gedachten in alle rust verzetten. Maar haal je echt alles uit je badkamer en is deze wel zo sfeervol als dat hij zou kunnen zijn? In deze blog leggen we uit hoe je een echt ontspannende badkamersfeer kunt creëren, dus lees zeker door.

Bij een bezoek aan de spa kun je genieten van een ontspannen en vernieuwd gevoel. De ervaring draait om een serene omgeving die is ontworpen om je te helpen ontspannen en ontsnappen. Je hoeft echter niet altijd naar de spa om dit gevoel te kunnen ervaren! Deze rustgevende sfeer kun je namelijk nabootsen in je eigen badkamer. Door rustgevende elementen toe te voegen en visuele herrie te minimaliseren, kun je een spa-achtige ervaring creëren waardoor je kunt ontsnappen aan de stress van de dag. Je hoeft geen grote badkamerrenovatie te doen - vaak kunnen eenvoudige aanpassingen al voldoende zijn om van je badkamer een persoonlijke spa te maken.Met onderstaande stappen ben jij goed op weg om je badkamer om te toveren tot je eigen wellness-paleis.

Sfeervolle kleuren

Wanneer je je badkamer van sfeer wilt voorzien is het eerste waar je aan moet denken je kleurkeuze. Het juiste schema is namelijk een essentiële factor om de perfecte sfeer te bereiken. Neutrale tinten zoals wit, crèmekleurig, grijs en beige zijn goede opties en kunnen worden toegepast in de verf of in de decoratie. Houd het eenvoudig om een meer minimalistische uitstraling te creëren. Of je tegels of verf wilt gebruiken is aan jou; beide kunnen een prachtige afwerking hebben.

De juiste meubels

Als het gaat om de inrichting kun je kiezen voor eenvoudige maar elegante voorwerpen die de kamer moeiteloos aanvullen. Moderne ontwerpen werken goed door hun strakke lijnen en compactheid, dus een modern wandtoilet en een wastafel op voet zijn de perfecte keuze voor de ruimte. Als je de ruimte hebt is een vrijstaand bad het ultieme plekje om te ontspannen. Wel vereist een vrijstaand bad vaak dat de leidingen verlegd moeten worden, wat het dus een grote ingreep maakt. Ook een douchewand kan echter een ruimtelijk, spa-achtig effect creëren. Het effect is minder dan een vrijstaand bad, maar het is wel haalbaarder.

Als je je badkamer alleen een opfrisbeurt geeft in plaats van een complete revisie is het een goed idee om aandacht te besteden aan bijvoorbeeld gebarsten tegels, vergeelde voegen of gedateerde armaturen, omdat het vervangen hiervan de algehele uitstraling van de ruimte sterk zal verbeteren.

Een verstandige indeling

Het is essentieel om de badkamer opgeruimd te hebben om het een relaxte sfeer te geven. Een overvloed aan rommel of spullen zal alleen maar stress verhogen. Houd flessen shampoos en douchegel en tubes tandpasta netjes opgeborgen voor een rustgevend effect. Een badmeubelset is een goede optie omdat je hier je spullen mee kunt opbergen. Daarnaast oogt het strak, omdat het één geheel is. Beperk het aantal zichtbare handdoeken en afvalbakken tot een minimum. Zorg er ook voor dat je de wasmanden regelmatig leegt zodat deze niet uitpuilen.

Extra decoratie en accessoires

Om die luxueuze omgeving helemaal af te maken, zijn wat extra accessoires en decoratiestukken gewenst. Geurkaarsen in de kamer helpen je te ontspannen, net als een mooie badkamerplant. Geschikte planten zijn onder andere de lepelplant en Aloë Vera.

Een perfect decoratief item is een mandje met bruisballen of een rekje met bad-oliën verkrijgbaar in allerlei kleuren, zodat je het kunt afstemmen op je interieur. Verlichting is ook belangrijk. Installeer subtiele wandlampen, of plaats een dimschakelaar zodat je de hoeveelheid licht kunt aanpassen totdat het perfect is. Wat tenslotte ook direct een spa-gevoel creëert is opgerolde handdoekjes in een mandje.

Samenvattend

Met bovenstaande tips tover je binnen de kortste keren je rommelige, ongezellige badkamer om tot een sfeervolle persoonlijke oase van rust. Denk na over de kleuren en reinig de badkamer grondig. Zorg ook dat de badkamer altijd opgeruimd is en kies voor handig meubilair waarmee je alles goed kunt opruimen. Kies tenslotte voor de juiste decoratie in de vorm van onder andere geurkaarsen en planten.

Meer lezen

Wil je meer lezen over sanitair? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op Sanitair.nl.