Hoe houd je de badkamer droog met een inloopdouche?

Hoe houd je de badkamer droog met een inloopdouche?

Door Roy / 21-12-2022

Inloopdouches zijn een geweldige manier om je badkamer te upgraden en er stijlvol uit te laten zien. Maar ze kunnen ook een bijzonder lastige uitdaging zijn als het gaat om het drooghouden van je badkamer. Inloopdouches vormen namelijk een open ruimte in je badkamer waardoor water gemakkelijk alles onder kan spetteren. De hele badkamervloer kan nat worden, wat een risico vormt voor je veiligheid en ook niet bepaald hygiënisch is. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit te voorkomen en je badkamer droog te houden wanneer je een inloopdouche installeert.

Menig Nederlander ruilt de laatste jaren het bad of de douchecabine in voor een inloopdouche. Door een douchewand te plaatsen ziet de badkamer er immers stukken ruimtelijker uit. Wanneer je dit echter niet op de juiste manier aanpakt kun je er echter al snel last van krijgen dat alles onder spat. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat je een te korte douchewand hebt, zeker in combinatie met een stortdouche. Door de juiste maatregelen te treffen kun je dit echter voorkomen of oplossen.

Een natte badkamer voorkomen

Wanneer je nog aan het zoeken bent naar een douchewand zijn er enkele aandachtspunten om een natte badkamervloer te voorkomen. Houd daarom rekening met de volgende punten.

Douchewand

Een droge badkamervloer begint met een douchewand die lang genoeg is om alle spetters tegen te houden. Kies daarom voor een douchewand die minstens 1.40 meter lang is. Idealiter kies je voor een douchewand van 1.60 meter; zeker wanneer je een stortdouche hebt of gaat plaatsen die veel spetters veroorzaakt. Met een douchewand van 1.20 meter is in dat geval de kans groot dat je de rest van de badkamer onder zult spetteren en dat je dus na het douchen dit telkens droog zult moeten maken.

Douchewand met deur

Heb je niet de ruimte voor een douchewand van 1.40 meter of langer? In dat geval kun je overwegen om een douchewand deur te laten plaatsen. Hiermee creëer je een soort cabine met een open bovenkant, waardoor het spetteren vrijwel volledig tegengehouden wordt.

Houd rekening met de helling

Zorg er bij het installeren van je inloopdouche voor dat je voldoende rekening houdt met de helling van de vloer. Wanneer de helling onvoldoende is zal het water niet snel genoeg weglopen. Zorg dat de afloop minstens 1 centimeter is van het hoogste punt van je inloopdouche naar het putje.

Een natte badkamer oplossen

Heb je een huis gekocht waar al een douchewand geplaatst is die te kort is, of heb je zelf al een douchewand geplaatst die het spetterende water onvoldoende tegenhoudt? Met de volgende tips kun je er alsnog voor zorgen dat je badkamer zo droog mogelijk blijft.

Laat een douchedeur of een nieuwe douchewand plaatsen

Het is wellicht een open deur intrappen, maar het is het benoemen toch nog even waard: overweeg om je korte douchewand te vervangen voor een langere en/of plaats een douchedeur. Dit is de beste manier om het probleem in je badkamer op te lossen.

Vloertrekker

Wanneer een natte badkamervloer niet te voorkomen is, is het tijd om een vloertrekker te kopen. Hiermee trek je de vloer na het douchen binnen de kortste keren helemaal droog zonder dat je hoeft te bukken. Dit is een betere oplossing dan telkens handdoeken te gebruiken, wat zorgt voor meer was.

Al met al is het drooghouden van de badkamervloer een belangrijk onderdeel van het schoon en veilig houden van je huis. Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je badkamervloer zo droog mogelijk is. Van de juiste douchewand tot het gebruik van een trekker; er zijn genoeg manieren om ervoor te zorgen dat je badkamervloer zo droog mogelijk is.

Meer lezen

Wil je meer lezen over sanitair? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op Sanitair.nl.