Zo kun je als starter betaalbaar een badkamer inrichten

Zo kun je als starter betaalbaar een badkamer inrichten

Door Jens / 18-05-2022

Verhuizen is duur en zeker wanneer je starter bent is het soms nodig om met creatieve oplossingen alles betaalbaar te houden. Ook de badkamer kan een flinke kostenpost zijn. Hieronder delen we enkele tips om te zorgen dat je jouw badkamer leuk ingericht krijgt voor een prikkie!

Gebruik wat je al hebt

De beste plek om onze zoektocht naar besparingen te beginnen is natuurlijk het inventariseren van spullen die je al bezit die mooi zouden passen op de badkamer. Heb je bijvoorbeeld een leuke kast waar je in de andere kamers geen plekje voor gevonden hebt? Wellicht is de badkamer de perfecte bestemming! Zo kun je je oude kast eenvoudig en kosteloos een tweede leven geven; in plaats van studieboeken leg je hem nu alleen vol met handdoeken en je cosmetica voorraad. Hetzelfde geldt voor andere dingen; een oude tafel accessoire zoals een dienblad kan prima als decoratie tot zijn recht komen in de badkamer met een paar kaarsen en een plantje. 

Nu we het toch hebben over het inblazen van nieuw leven in gebruikte objecten; ga eens zoeken op Marktplaats. Vaak vind je hier leuke dingen voor een paar euro, soms zelfs gratis! Ben je goed in onderhandelen kun je de prijs ook vaak flink afdingen. Los van spullen aangeboden door particulieren verschijnen er op Marktplaats overigens ook regelmatig restpartijen, producten die over zijn nadat deze uit de verkoop gehaald zijn. Deze zijn meestal nog helemaal als nieuw en goed betaalbaar. Overweeg ook eens om bij de kringloop langs te gaan. Dit zijn vaak goudmijntjes voor kwalitatieve spullen voor een bescheiden prijsje. Hoe leuk is het als je iets vindt dat daarnaast al jaren nergens meer te koop is? De ideale manier om je badkamer echt helemaal in je eigen stijl in te richten. Denk ook out-of-the box! Vooral wanneer je creatief bent zijn de mogelijkheden eindeloos om zelf aan de slag te gaan met het creëren van inrichting voor de badkamer. Zie je een leuk meubelstuk of Marktplaats of in de kringloop maar ben je niet blij met de kleur? Geef het een ander kleurtje met verf! Of vervang de handgrepen. 

Vergelijk aanbiedingen en bespaar op de materiaalkosten

Er zijn altijd wel aantrekkelijke aanbiedingen te vinden voor badkamers, of het nu gaat om tegels of het sanitair. Neem dan ook de tijd om de beste aanbiedingen te vinden. Wist je dat je ook op de materialen voor de vloer en tegels fors kunt besparen? Vaak meer dan de helft per vierkante meter! Zo beginnen keramische vloertegels bij de €10/m2, maar kost beton ciré al minstens rond de €80/m2. Overigens kun je er ook voor kiezen alleen de vochtige plekken te betegelen en de rest van de wanden te voorzien van behang. Dit ziet er vaak ook nog eens heel leuk uit! Ook qua sanitair kun je veel besparen. Zo is een inloopdouche vaak voordeliger dan een douchecabine omdat hier maar één douchewand voor geplaatst hoeft te worden. Ook is het voordeliger een complete toiletset aan te schaffen dan alle onderdelen los. Uiteraard kun je ook hierbij kijken of er iets tweedehands wordt aangeboden. Denk ook na over het opstellen van een budget. Door een budget op te stellen krijg je een duidelijk inzicht in de kosten en hoef je niet te vrezen dat je bankrekening naderhand leger is dan je zou willen.

Keep it minimal

Een minimalistische badkamer ziet er niet alleen strak uit, het is ook nog eens erg voordelig! Door alleen de essentiële objecten te plaatsen met effectieve decoratie creëer je een ruimtelijk effect dat rust uitstraalt. Bij een minimalistische benadering is het doel niet om de badkamer kaal te laten zijn, maar bewust te kiezen voor items. Hoe lekker is het om je dag te beginnen en te eindigen in een rustige, overzichtelijke ruimte waar je hoofd lekker leeg kan maken? Een minimalistische badkamer: een aanrader zowel vanuit esthetisch als financieel oogpunt. Mocht je inspiratie nodig hebben voor jouw minimalistische badkamer, neem zeker een kijkje online. Er zijn tal van voorbeelden van de effectiviteit en charme van deze stijl!

Meer lezen

Wil je meer lezen over het verbouwen van een badkamer? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op sanitair.nl.