Een whirlpool bad: waar moet je op letten?

Een whirlpool bad: waar moet je op letten?

Door Roy / 02-08-2022

Een whirlpool bad is een warmwaterbad dat is voorzien van krachtige waterstralen en vaak ook bubbels. Deze stralen zorgen voor een soort waterkolk, vandaar dat deze baden zo genoemd worden. Overweeg je de aanschaf van een whirlpool bad? Er zijn in dat geval enkele dingen om rekening mee te houden. We zetten ze voor je op een rij.

Het voordeel van whirlpool baden zit hem vooral in de temperatuur van het water en de masserende werking van de stralen. Vermoeide spieren komen tot rust en de bloedcirculatie wordt verbeterd. De masserende functie kan op twee manieren gebeuren: via lucht of via water. Er zijn whirlpool baden die slechts één van beide functies hebben, maar er zijn er ook die beide massagetypes combineren. Wellicht denk je dat een whirlpool bad alleen in een grote badkamer past. Dit hoeft echter niet zo te zijn: wanneer je een kleine badkamer slim inricht past een whirlpool in veel gevallen prima. Is een rechthoekige whirlpool te groot voor je badkamer? Wellicht past een halfrond- of rond model wel. Zo zijn er nog meer dingen om rekening mee te houden wanneer je voor een whirlpool bad wilt gaan. We lichten deze voor je toe, zodat je zeker weet dat je de perfecte whirlpool kiest voor bij jou thuis.

De belangrijkste afwegingen voor je whirlpool bad

Naast het formaat en de vorm zijn er andere manieren waardoor je je whirlpool bad volledig af kunt stemmen op jouw behoeften en mogelijkheden. Dit geeft je de mogelijkheid om veel invloed uit te oefenen op de prijs. Denk hierbij aan het type en het formaat, het aantal jets, de plaatsingswijze en eventuele accessoires zoals de verlichting en een trapje. Daarnaast zijn er ook nog enkele praktische zaken af te wegen: is het wel haalbaar om de jacuzzi in de badkamer te krijgen? Kan de vloer het gewicht van een vol bubbelbad aan? Wat zijn de kosten van het energieverbruik? Zorg dat je antwoorden hebt op deze vragen voordat je tot kopen overgaat.

Welke vorm van massage?

Zoals eerder vermeld heb je bij een whirlpool bad keuze uit verschillende vormen van massage. We gaan hier in deze alinea verder op in. Afhankelijk van je budget heb je keuze uit enkele of alle massagefuncties die hieronder benoemd worden. De massageopties zijn als volgt:

  • Waterstraalmassage, ook wel hydromassage genoemd: deze waterstralen komen uit jets die zich op de bodem en aan de zijkanten van het bad bevinden.
  • Accupunctuurjets: deze jets bevinden zich in elke whirlpool met waterstraalmassage. Je vindt ze terug op de bodem en soms ook in de rug. Ze zorgen voor krachtige en dunne stralen.
  • Vaste zij-jets: dit type jet kan zich aan de zijkanten, in de rug of aan het voeteneinde van het bad bevinden. Ze masseren de rug en benen met smalle, krachtige stralen.
  • Grote zij-jets: de jets kunnen zich aan de zijkanten, in de rug of aan het voeteneinde van het pad bevinden. Deze zijn individueel handmatig aan of uit te draaien. Ook kun je zelf de richting bepalen door ze handmatig te draaien.
  • Roterende jets: deze jets roteren automatisch door de kracht van het water. Ze houden je hals en schouders warm.

De bediening van een whirlpool bad

Ook de vorm van bediening is afhankelijk van je budget en daarmee de luxe van het model. Budgetvriendelijke whirlpools worden bediend met pneumatische knoppen in de badrand. Ze zijn dus makkelijk te bedienen en daarmee zeer gebruiksvriendelijk. Luxere whirlpools zijn te besturen met een elektronisch bedieningspaneel. Hiermee regelt je niet alleen de massagefuncties maar ook de vele extra’s die het bad bezit zoals een waterniveausensor om te voorkomen dat het bad overloopt wanneer je deze automatisch laat vullen. Of wat dacht je van een radiofunctie? Ook is het vaak mogelijk je telefoon via bluetooth aan te sluiten en te genieten van je eigen afspeellijst. Ook hebben alle whirlpool baden met een elektronisch bedieningspaneel geïntegreerde onderwaterlichting in de badwand waarbij je uit verschillende kleuren kunt kiezen, afhankelijk van je stemming.

Meer lezen

Op zoek naar meer tips en weetjes over badkamers? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op Sanitair.nl.