Welke elektrische kachels zijn het beste?

Welke elektrische kachels zijn het beste?

Door Roy / 08-07-2022

Wat is er na een koude dag nou fijner dan een lekkere douche en een warme kachel? Trek lekker je dikke sokken aan en geniet van de warmte van een elektrische kachel. Daarnaast zijn ze makkelijk mee te nemen naar andere kamers of zelfs mee op weg, bijvoorbeeld naar de camping. Benieuwd naar de beste elektrische kachels? We zetten ze in deze blog voor je op een rij.

Wanneer de maanden kouder en donkerder worden is één ding belangrijk en dat is wel dat het binnen lekker warm is. Elektrische kachels zijn hiervoor ideaal; je sluit ze eenvoudig aan op het netstroom en ze zijn te gebruiken zowel als hoofdverwarming en als bijverwarming. Hoe weet je welke elektrische kachel het best bij jou past? Elk type heeft zo zijn voor en nadelen. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken, dus lees zeker door.

Soorten elektrische kachels en populaire modellen

Er zijn verschillende soorten elektrische kachels te onderscheiden, elk met hun eigen voor- en nadelen. Dit kan het lastig maken het juiste type te kiezen. Daarom zetten we per soort de kenmerken op een rij, aangevuld met een populair model. Zo maak je goed onderbouwd een begin aan je zoektocht.

Ventilatorkachel

Een ventilatorkachel is een elektrische kachel met een ventilator die de warmte verspreidt. Ze warmen de ruimte snel op, maar creëren wel een ruisend geluid en verplaatsen stof. Een populair model is de Steba BS1800 Ventilatorkachel. Deze waterdichte kachel met een modern design is geschikt voor vochtige ruimtes. Hij is te bedienen met een aanraakgevoelige display en daarnaast voorzien van een aanwezigheidssensor waardoor hij alleen aanslaat als je in de ruimte bent. Dit maakt het ook een energiezuinige kachel, wat ondersteund wordt door de programmeerbare timer. Daarnaast is deze ventilatorkachel voorzien van een handige handdoekenhouder.

Steba bs1800 ventilatorkachel waterbestendig ip24 handdoekhouder 1800w 7765


Convectorkachel

Een convectorkachel werkt door middel van convectie: de opgewarmde lucht stijgt en drukt de koude lucht naar beneden, die weer opgewarmd wordt. Ze zijn geluidloos en efficiënt, maar warmen de ruimte minder snel op en zorgen voor luchtcirculatie. Eén van de best geteste modellen is de Eurom Alutherm 2500 Wifi. Deze geruisloze kachel maakt via Wi-Fi verbinding met de Eurom Smart app (iOS en Android). Hierna bedien je de kachel met de app op afstand.

Eurom alutherm 2500 wifi convectorkachel hangend staand 2500watt wit 360790 43631


Keramische kachel

Een keramische kachel creëert warmte door middel van een verwarmingselement. Dit element wordt niet zo warm, waardoor de kachel veiliger is om aan te raken dan andere kachels. Dit maakt het een kind- en huisdiervriendelijke oplossing. Daarnaast verbranden door de lagere temperatuur van het element de stofdeeltjes minder snel en ontstaat er niet de typische verwarmingsgeur die door sommigen als onaangenaam ervaren wordt. Deze kachels warmen de ruimte snel op, worden niet heet en zijn energiezuinig. Wel creëert de ventilator een ruisend geluid en verplaatst deze stof. Een populair model is de Domo Keramische Kachel DO7347H. Je stelt de temperatuur naar eigen wens in tussen de 5 en 35 graden. De thermostaat zorgt ervoor dat de temperatuur in je kamer constant blijft. Met de timer (1 tot en met 8 uur) bepaal je zelf wanneer de kachel op stand-by gaat.

Domo keramische kachel 2000watt wit do7347h 13670


Straalkachel

Een straalkachel werkt via korte- of middengolf infraroodverwarming. Ze zijn geluidloos, warmen snel op en creëren geen stofcirculatie. Naast warmte creëren ze echter ook licht, wat eventueel als nadeel beschouwd zou kunnen worden. Een populair model is de Eurom Safe T Shine 900 Straalkachel Quartz. Naast dat hij vriendelijk geprijsd is, is hij door zijn twee standen (450 of 900 Watt) makkelijk te gebruiken. De omvalbeveiliging maakt deze kachel ook veilig in het gebruik.

Eurom safe t shine 900 straalkachel quartz 900watt zwart 351583 43627


Radiatorkachel

Een radiatorkachel werkt door middel van convectie én stralingswarmte. De olie in de kachel wordt opgewarmd, stroomt door de kachel en verwarmt zo de radiatorkachel en de ruimte. Ze zijn geluidloos en zeer efficiënt maar warmen de ruimte minder snel op. Een populair model is de Tristar KA-5911 Convector Kachel met overhittingsbescherming.


Meer lezen

Wil je meer lezen over klimaatbeheersing? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op Sanitair.nl.