Deze wastafels passen bij een modern design

Deze wastafels passen bij een modern design

Door Tom / 30-05-2022

Bij een gemiddeld bezoek aan een inspiratieplatform voor interieur zul je al gauw prachtige badkamers voorbij zien komen met fraaie wastafels. Wil je weten welke wastafels nu het meest voorkomen in moderne badkamers? Lees zeker door!

Tegenwoordig is de badkamer een kamer die gezien mag worden. De praktische, simpel betegelde variant van vroeger wordt vervangen door moderne, persoonlijke wellnessresorts die zo uit een interieurblaadje lijken te komen. Ga je zelf aan de slag om jouw badkamer om te toveren tot een luxe, stijlvol design? Lees dan zeker waar luxe badkamers aan moeten voldoen. Is je badkamer aan de kleine kant? Ook hebben we enkele tips voor het inrichten van een kleine badkamer. In dit artikel gaan we specifiek in op wastafels die geschikt zijn voor moderne badkamers. Je wastafel is een ontzettend belangrijk onderdeel van de badkamer; je gebruikt hem tenslotte elke dag! Gelukkig zijn er diverse types die bij moderne waskamers passen. We zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

Opzetwastafels/waskommen

De zachte vorm van opzetwastafels, ook wel bekend als waskommen, is ideaal voor moderne badkamers. Moderne badkamers zijn vaak erg strak en minimalistisch. De ronde vorm van opzetwastafels breekt de rechte lijnen, waardoor het een echte eyecatcher is. Daarnaast werken ze verassend goed tegen spetteren en vangt de ronde vorm ook alle overige restjes prima op. Hierdoor blijft de omliggende ruimte langer schoon. Daarnaast zijn ze beschikbaar in verschillende maten en prijsklassen waardoor er voor iedereen wel een aantal opties beschikbaar zijn.

Dubbele wastafels

Praktisch en strak; dubbele wastafels zien we geregeld voorbij komen in luxe badkamers. Zodra je eenmaal gebruik maakt van een dubbele wastafel zul je je ongetwijfeld afvragen hoe je het ooit met één wastafel hebt kunnen managen wanneer je samenwoont. Er is een breed scala dubbele wastafels beschikbaar, maar meestal zien we de minimalistische, strakke variant terugkomen in moderne badkamers. Dit betekent zeker niet dat je hier niet van af kunt wijken! Moderne badkamers zijn niet altijd minimalistisch; ook de vintage-look is enorm populair, evenals de natuur-look met haar nadruk op planten en natuurlijke materialen. Een ander soort dubbele wastafel zal hier ongetwijfeld goed op aansluiten.

Vlakke wastafels

In moderne badkamers zien we regelmatig super vlakke, minimalistische wastafels terugkomen die meestal bevestigd zijn aan de muur. Dit creëert een enorm ruimtelijke, elegante look. Waar reguliere wastafels vaak een zichtbare leiding hebben aan de onderkant van de wasbak, is bij deze modellen de leiding weggewerkt. Perfect voor moderne badkamers!

Je bent nu beter op de hoogte van wastafels die goed bij moderne badkamers passen. Bekijk te allen tijde de reviews bij het model waar je geïnteresseerd in bent voor de ervaringen in de praktijk; zo kies je je nieuwe wastafel goed geïnformeerd.

Meer lezen

Benieuwd naar meer tips over wastafels? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op sanitair.nl.