Welke vorm spiegel past het beste in jouw badkamer?

Welke vorm spiegel past het beste in jouw badkamer?

Door Roy / 04-06-2022

Een badkamerspiegel is naast een praktische toevoeging aan je badkamer ook een vaak onderschatte bron van uitstraling. In deze blog zetten we de opties voor je op een rij om met een badkamerspiegel de stijl van je badkamer echt tot haar recht te laten komen.

Ga je voor een ronde, een rechthoekige of vierkante spiegel? Ga je voor een spiegel met een gouden rand, een zwarte rand of zonder rand? Wil je een spiegel met of zonder verlichting? Wanneer het aankomt op de badkamerspiegel zijn er tal van opties die het lastig maken een spiegel te kiezen die bij je badkamer past. Spiegels hebben echter veel effect op de algehele uitstraling van de badkamer. We zetten hieronder de eigenschappen per soort spiegel overzichtelijk weer om jou te helpen de juiste badkamerspiegel te kiezen.

Vierkante en rechthoekige badkamerspiegels

Badkamerspiegels zijn meestal rechthoekig en in de breedte opgehangen, wat een strak effect geeft. Dit past goed bij moderne, minimalistische badkamers. Vierkante en rechthoekige spiegels passen in vrijwel ieder interieur, wat verklaart waarom deze vormen zo populair zijn. Als je wilt dat een spiegel perfect aansluit op je strakke badkamermeubels zul je snel uitkomen op een vierkante of rechthoekige spiegel. Ze zijn door het brede aanbod geschikt voor zowel eenvoudige als luxe badkamers en voor ieder budget.

Ronde en ovale badkamerspiegels

Wil je voor een klassieke of speelse look gaan? Wellicht dat een ronde of ovale badkamerspiegel hier dan beter op aansluit dan een rechthoekige of vierkante badkamerspiegel. Ronde badkamerspiegels hebben een klassieke uitstraling, waardoor ze goed bij landelijke, klassieke of Scandinavische badkamers passen. Ronde en ovale spiegels benadrukken daarnaast de zachte uitstraling van je badkamer.

Asymmetrische spiegels

Ligt je voorkeur bij een meer eigenwijze, creatieve spiegel? In dit geval is een asymmetrische spiegel een aantrekkelijke keuze. Door het vaak artistieke uiterlijk zijn asymmetrische spiegels echte eyecatchers in de badkamer. Een keuze die steeds populairder wordt!

Welke kleur rand?

Een spiegel zonder rand oogt strak en minimalistisch en is voor de meeste badkamers daarmee een prima optie. Wanneer je wel voor een rand gaat heb je keuze uit verschillende kleuren en type randen. Een zwarte rand is geschikt voor moderne, strakke badkamers en past goed bij een industriële look. Een gouden- of bronzen rand oogt juist weer chiquer en klassieker. Ook is de soort rand belangrijk. Een strakke rand sluit natuurlijk beter aan op een minimalistische badkamer dan een spiegel met een fraai versierde rand, die beter tot zijn recht komt in een klassieke badkamer. Een vuistregel bij het kiezen van de kleur van de omlijsting is om de kleur van de kraan aan te houden. Wanneer deze overeenkomen zorgt dit voor een eenduidige uitstraling.

Verlichting

Vooral wanneer je geen ramen in de badkamer hebt is een spiegel met verlichting een goede optie. Door een badkamerspiegel met licht sta je namelijk niet in je eigen licht. Daarnaast verlicht het de badkamer extra, bovenop de hoofdverlichting.

Meer lezen

Wil je meer lezen over het inrichten van een badkamer? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op Sanitair.nl.