Wat zijn de voordelen van losse meubels kopen in de badkamer?

Wat zijn de voordelen van losse meubels kopen in de badkamer?

Door Roy

Waar een badkamer meubelset een alles-in-één oplossing biedt, openen losse meubels de deur naar creatieve oplossingen waar je jezelf in terug kunt laten komen. Hieronder delen we alle voordelen van losse meubels in de badkamer.

In ons eerdere blog hebben we de voordelen van badkamer meubelsets voor je op een rij gezet. Herken je jezelf echter meer in het vrije karakter van losse meubels kiezen (of maken) voor je badkamer? Dit is zeker begrijpelijk! Er is geen foute benadering bij het inrichten van je badkamer; zo lang je maar een leuke badkamer realiseert, toch? Het plaatsen van losse meubels stelt je meer in staat jezelf terug te laten komen in de individuele meubels van de badkamer. Ook heb je veel meer invloed op de kosten, waar we in ons blog over het betaalbaar inrichten van een badkamer allerlei tips geven. Hoe leuk is het wanneer je een oude kast een nieuw leven kunt geven op de badkamer? Of wanneer je voor je badkamer een koopje scoort op Marktplaats en deze met een likje verf een compleet frisse look geeft? Je kunt je badkamer qua stijl helemaal eigen maken. Houd er echter rekening mee dat er wel enkele praktische dingen zijn om mee rekening te houden. We delen het hieronder!

Losse meubels praktisch inzetten in je badkamer

Om met losse meubels dezelfde praktische oplossing te realiseren als met een meubelset wordt een hele uitdaging. De benadering zou dan ook niet moeten zijn om tot de meest praktische oplossing te komen, maar een die voor jou praktisch genoeg is in combinatie met het grotere aantal mogelijkheden van losse meubels. Losse meubels bieden je de gelegenheid meer creativiteit los te laten op het inrichten van je badkamer. Zo kun je ervoor kiezen je opslagruimte heel ergens anders in de badkamer te plaatsen dan bij de wastafel. Zoals gezegd kun je een oude kast een nieuw leven inblazen als opbergkast in de badkamer. Het creëert een interessante esthetiek wanneer je (karakteristieke) opslagkast bijvoorbeeld op zichzelf op een handige plek in de badkamer staat, in plaats van als onderdeel van een meubelset. Ook heb je meer opties met de wastafel in combinatie met de spiegel. Voor beide heb je nu vrij de keuze welk uiterlijk en welk model je kiest. De grootste uitdaging bij losse meubels zit hem vooral in de opbergruimte. Waar een meubelset deze oplossing biedt via de ingebouwde kastjes en lades, zul je nu zelf moeten zorgen voor opbergruimte. Je kunt ervoor kiezen planken op te hangen of in de muur te bouwen, iets wat we tegenwoordig veel terugzien in moderne badkamers. Je hebt bij losse meubels de vrijheid om voor de kleinste ruimtes een nuttige invulling te zoeken. Mis je opbergruimte voor je washandjes en handdoekjes? Een klein kastje, precies uitgemeten voor je lege hoekje, kan een budgetvriendelijke, sfeervolle uitkomst bieden.

De voordelen van losse meubels op een rij

Losse meubels bieden enkele voordelen ten opzichte van een meubelset. We zetten ze voor je op een rij:

  • Waar meubelsets een stijlvolle, praktische oplossing bieden stellen losse meubels je beter in staat een badkamer precies afgestemd op jouw voorkeuren in te richten. Zo kun je er voor kiezen karakteristieke, tweedehands meubels te plaatsen of een combinatie van stijlen te hanteren die je niet terugvindt in meubelsets. Hiermee wordt de badkamer helemaal jij.
  • Bij losse meubels heb je de gelegenheid per meubelstuk aantrekkelijke aanbiedingen te zoeken of koopjes op Marktplaats. Zelfs kringloopwinkels behoren tot de mogelijkheden! Dit maakt het vaak een budgetvriendelijkere oplossing.
  • Mocht je in de toekomst een verandering willen doorvoeren in je badkamer hoef je niet de volledige meubelset te vervangen. Je kunt slechts één of enkele meubels vervangen voor een compleet nieuwe look, wat je meer vrijheid en budgetvriendelijkere opties geeft op de lange termijn.

Je bent nu op de hoogte van de voordelen van losse meubels. Het bredere scala aan opties, van nieuwe meubels tot meubels via Marktplaats of de kringloop, bieden voor elk budget en elke voorkeur wat wils. Daarnaast is het makkelijker om losse meubels te vervangen dan een complete meubelset. In grote lijnen zou je kunnen stellen dat losse meubels het meest geschikt zijn voor diegenen die hun creativiteit los willen laten op hun badkamer, en/of meer controle willen over de uitgaven. Ook op de lange termijn!

Meer lezen

Wil je meer lezen over het inrichten van een badkamer? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op Sanitair.nl.