5 tips om online een badkamer aan te schaffen

5 tips om online een badkamer aan te schaffen

Door Tom

Een nieuwe badkamer is een flinke investering in tijd en geld. Het is dan ook fijn om van tevoren van alles op de hoogte te zijn om een weloverwogen keuze te maken bij de aankoop. En waar moet je op letten als je dit online wilt doen? Lees zeker door!

Een badkamer kopen doe je niet vaak en is een investering voor lange tijd. Je wilt dan ook de beste badkamer kiezen die zowel nu op je wensen en behoeften aansluit als in de toekomst. Dit kan voor best wat druk zorgen wanneer je op zoek gaat naar meubels voor in je badkamer, zeker online. We zetten daarom de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het online aanschaffen van een badkamer voor je op een rij.

Zorg dat je wensen duidelijk zijn

Het klinkt wellicht als een open deur intrappen, maar het is van groot belang dat je van tevoren exact weet wat je wensen zijn. Vind je het bijvoorbeeld vervelend dat je maar één wastafel hebt? Zorg dan dat je nieuwe badkamer een dubbele wastafel met twee kranen heeft. Heb je te weinig opbergruimte? Zorg dat je nieuwe badkamer een extra kast heeft, of badkamer meubelset bevat. Benieuwd naar de voordelen van een meubelset? Lees het in ons blog! Ga na wat je vervelend vindt in je huidige badkamer en zorg dat je nieuwe badkamer hier oplossingen in biedt. Het is hierbij erg belangrijk om te weten hoe groot je badkamer precies is. We raden dan ook aan om je badkamer zorgvuldig op te meten. Zo weet je precies welke mogelijkheden de ruimte biedt. Je zou ervoor kunnen kiezen de plattegrond van je badkamer op ruitjespapier uit te tekenen en de meubels die je zou willen op schaal uit te knippen. Deze kun je vervolgens over de plattegrond bewegen om tot een effectieve indeling te komen. Tip: houd hierbij rekening met de deur en de ramen, inclusief naar welke kant ze open gaan. Houd uiteraard ook rekening met voldoende bewegingsruimte! Niets is zo vervelend als te weinig bewegingsruimte, dus geef dit punt voldoende prioriteit. Zorg tenslotte dat je budget duidelijk is. Maak een begroting hoeveel je aan je badkamer uit wilt geven; zo word je niet verleid tot extra uitgaven.

Opbergruimte

Het zou jammer zijn als je prachtige, luxe badkamer frustraties oplevert door een gebrek aan opbergruimte. Denk van tevoren dus goed na hoeveel opbergruimte je nodig hebt voor je handdoeken, washandjes, schoonmaakartikelen en cosmetica(voorraad). Badmeubelsets bieden hier de ideale oplossing voor omdat de opslagruimte vaak praktisch en strak is ingebouwd. Hierbij heb je keuze uit veel verschillende maten, materialen en welke handgrepen de kastjes hebben waarmee je het meubel goed op je voorkeuren kunt afstemmen. Ook met losse meubels kun je echter alle kanten op om tot voldoende opbergruimte te komen. Overweeg ook het ophangen of inbouwen van planken, een oplossing die we vaak zien in moderne badkamers. Ook zijkasten bieden vele mogelijkheden voor opbergruimte. Heb je een kleine badkamer? In dit blog delen we tips hoe je een kleine badkamer kunt inrichten.

De toekomst en duurzaamheid

Zoals gezegd is een badkamer een investering voor de lange termijn. Ga dan ook na wat je plannen zijn voor de lange termijn. Zijn er plannen voor gezinsuitbreiding? Overweeg dan veilige kranen en soft-close systemen, waar we in dit blog over een kindvriendelijke badkamer meer schrijven. Of wil je je badkamer geschikt maken voor gebruik op oudere leeftijd zonder al te veel aan te hoeven passen? Stel de keuze voor objecten, materialen en kleuren hier dan ook op af. Ook het onderhoud is een belangrijk punt om in gedachten te houden. Er zijn maar weinig mensen die de badkamer schoonmaken een leuke klus vinden. Meubels die ‘zweven’ zijn een stuk makkelijker schoon te houden dan meubels die de grond niet vrij laten omdat je hier met de dweil eenvoudig onderdoor kunt. Gladde materialen zijn makkelijker schoon te houden dan materialen met ribbeltjes of naden omdat het vuil hier in blijft steken. Neem dit zeker mee in je overweging.

Badkamers worden in de meeste huishoudens intensief gebruikt. Hier besparen op verbruik is dus ook vaak aanzienlijk van invloed op je portemonnee. Besparen doe je echter ook voor het milieu. Met alle ontwikkelingen in het kader van duurzaamheid mag je badkamer niet achterblijven. Hoe jammer zou het zijn wanneer je over enkele jaren tot de conclusie komt dat je badkamer minder groen is dan je eigenlijk zou willen? Besteed hier dus voldoende aandacht aan bij het aanschaffen van je nieuwe badkamer.

Hoe ga je de badkamer verwarmen?

Eén van de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen wanneer je voor een nieuwe badkamer gaat is hoe je deze wilt gaan verwarmen. Er zijn meerdere mogelijkheden voor de verwarming van je badkamer die onderling sterk van elkaar verschillen. Ga je bijvoorbeeld voor een radiator? Deze zijn makkelijk te installeren maar nemen wel ruimte in. Ga je voor vloer- of muurverwarming? Deze kunnen alleen geïnstalleerd worden in een vroeg stadium van de verbouwing, dus houd hier rekening mee. Overweeg ook of een verwarmingselement via de cv-ketel zal gaan werken of elektrisch. Elektrische verwarming is namelijk in de meeste gevallen meer geschikt als bijverwarming dan hoofdverwarming, omdat het langer duurt warm te worden. Lees alles over badkamerverwarming in dit blog!

Het online bestellen van een badkamer

Online een badkamer samenstellen en bestellen gaat in grote lijnen hetzelfde als wanneer je in een andere webshop iets koopt. Meestal plaats je de items in een winkelmandje, waarna je de keuze hebt je bestelling te laten bezorgen of op te halen. Hierna vindt de betaling plaats. In sommige gevallen is dit een aanbetaling, waarbij de rest van het bedrag pas na levering in rekening wordt gebracht. De levertijd is meestal ongeveer en week, maar kan in sommige gevallen tot vier weken duren. Let ook op de garantieduur! Meestal ben je zelf verantwoordelijk om alles te laten installeren, echter zijn er ook partijen die zelf installatie aanbieden. Uiteraard worden hier in dit geval extra kosten voor in rekening gebracht. Lees ook altijd de recensies van de partij waar je een badkamer aan wilt schaffen uitvoerig door.

Resumé

Samengevat dien je de volgende stappen door te lopen bij het online bestellen van een badkamer:

  • Meet je badkamer op.
  • Stel een budget en begroting op.
  • Zorg dat je wensen duidelijk zijn en ga na welke mogelijkheden je badkamer biedt.
  • Houd rekening met voldoende bewegingsruimte.
  • Houd rekening met je toekomstplannen zoals gezinsuitbreiding of het gebruik op oudere leeftijd.
  • Bepaal hoe je de badkamer wilt verwarmen.
  • Bestel de badkamer online. Kijk hierbij of de badkamer ook geïnstalleerd wordt, wat de garantietermijn is en hoe de recensies zijn van de partij waar je de badkamer koopt.

Meer lezen

Wil je meer lezen over het inrichten van een badkamer? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op Sanitair.nl.