Dit ben je kwijt voor een gemiddelde badkamer

Dit ben je kwijt voor een gemiddelde badkamer

Door Roy

De kosten voor je badkamer kun je zo hoog maken als je zelf wilt. Ook bij een kleine badkamer kun je zonder al te veel moeite uitkomen boven de €20.000 wanneer je alleen dure merken sanitair kiest. Maar wat is nu de prijs van een gemiddelde badkamer? Lees door om erachter te komen.

Bij een badkamer komen verschillende kostenposten kijken. De hoogte hiervan is uiteraard afhankelijk van je budget, de grootte van de renovatie, het formaat van de badkamer en welk sanitair je koopt. De kosten komen meestal voor het grootste deel voort uit het sanitair. Omdat prijzen voor sanitair behoorlijk uiteenlopend zijn, vaak afhankelijk van het merk, heb je veel invloed op de totale kosten van de badkamer. Desondanks blijven badkamers prijzig; de gemiddelde kosten voor een nieuwe badkamer liggen al gauw tussen de €7.500 en €12.500 euro, echter kunnen deze zoals gezegd lager of hoger uitvallen afhankelijk van met name je keuze voor sanitair en het formaat van de badkamer. Bij deze kosten gaan we uit van een badkamer met het standaard formaat van zo’n negen vierkante meter. Bij een kleine badkamer liggen de kosten eerder tussen de €3.500 en €7.000. Het is uiteindelijk de mate van luxe in de badkamer die het meeste invloed zal hebben op het eindbedrag. Hieronder vertellen we meer over de prijsranges waar je aan kunt denken per luxeniveau.

De basic badkamer

Wanneer het voor jou allemaal niet zo luxe hoeft zul je dit terugzien in de kosten. Deze zullen in dit geval namelijk stukken lager liggen dan badkamers van gemiddelde luxe en super-de-luxe badkamers. Voor basic badkamers komen de meeste schattingen uit op €5.000 tot €7.500 voor badkamers van gemiddeld formaat. Bij een basic badkamer met oog voor het budget zul je in het geval van een renovatie meestal ervoor kiezen om de bestaande indeling aan te houden om de hoge kosten te besparen die komen kijken bij het verleggen van leidingen. Doe sloopwerk zelf, in overleg met de aannemer. Ook zul je niet snel voor vloer- of wandverwarming gaan, maar voor een radiator. Lees dit blog als je benieuwd bent naar de meest geplaatste radiatoren. Qua sanitair zul je voornamelijk de keuzes laten beïnvloeden door scherpe aanbiedingen. Ook wordt er vaak gekozen óf voor een douche, óf voor een bad in plaats van beide. Benieuwd naar meer tips over het verbouwen van je badkamer met een klein budget? In dit blog vertellen we er meer over.

Badkamers van gemiddelde luxe

Deze badkamers bevatten een mix van luxe en budget, waarbij laatstgenoemde zeker geen negatieve lading draagt! Budget-oplossingen kunnen ook een prima gebruiksgemak en esthetiek bieden. De gemiddelde kosten bij deze badkamers liggen tussen €7.500 en €12.500 euro. Ook hier wordt er meestal gekozen om de bestaande indeling grotendeels aan te houden om kosten te besparen op het verleggen van de leidingen. Specialistisch werk geef je uit handen, maar waar je kan help je met slopen en installeren om te besparen op de kosten. Door deze besparing zou je kunnen kiezen voor zowel een douche en een bad. Wellicht kies je ook voor een stijlvolle badmeubelset. Benieuwd naar de voordelen van een badkamer meubelset? Je leest het in deze blog! Qua meubels en sanitair valt bij deze badkamers de keuze op een mix van A-merken en huismerken waardoor de prijs enigszins lager uit zal vallen dan bij super-de-luxe badkamers. Qua verwarming kan er gekozen worden voor vloerverwarming, alhoewel een radiator de kosten effectief kan drukken.

De super-de-luxe badkamer

De badkamer wanneer het budget geen begrenzing mag opleggen aan de mogelijkheden en de kwaliteit. Qua kosten beginnen deze badkamers vaak bij €10.000, maar dit kan makkelijk oplopen tot boven de €20.000. In deze badkamers wordt er vaak gekozen om de indeling volledig naar wens aan te passen, wat betekent dat leidingen verlegd moeten worden. Wanneer de ruimte het toelaat is er zowel een brede inloopdouche als een mooi bad, al dan niet vrijstaand. Er wordt gekozen voor vloerverwarming, wandverwarming, infraroodverwarming of een combinatie van deze vormen van verwarming. Bij de meubels en het sanitair wordt er uitsluitend gekozen voor A-merken. Ook qua tegels wordt er naar luxe opties gekeken, zoals natuursteen en marmer. Zowel het sloopwerk als het installatiewerk wordt door de aannemer uitgevoerd waardoor het gehele proces door professionals wordt uitgevoerd. Gaat jouw voorkeur uit naar een luxe badkamer waarbij de badkamer als het ware je persoonlijke spa is? Lees dan hier waar luxe badkamers aan voldoen!

Meer lezen

Wil je meer lezen over het inrichten van een badkamer? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op Sanitair.nl.