Dit zijn de 5 mooiste soorten inloopdouches

Dit zijn de 5 mooiste soorten inloopdouches

Door Roy / 23-05-2022

Droom jij ook van een prachtige inloopdouche? Bij een korte blik op inspiratiepagina’s voor badkamers kom je al snel de mooiste inloopdouches tegen. Maar wat zijn nu echt de mooiste? We gingen op onderzoek!

Weinig objecten in huis stralen meer luxe uit dan een ruimtelijke inloopdouche. Wat heerlijk om in alle ruimte lang te kunnen genieten van een stortdouche. Het design van een inloopdouche – vaak een enkele glazen wand – is geniaal in haar eenvoud. Het minimalistische ontwerp zorgt voor een uiterst ruimtelijke uitstraling. Toch zijn er ondanks de eenvoud van het concept verschillende uiteenlopende designs om uit te kiezen. Dit maakt inloopdouches een zeer populaire keuze in de Nederlandse badkamer. Een logische keuze: het is de perfecte blend tussen stijl en gemak en stelt je fantastisch in staat om zelf details toe te voegen zodat de badkamer echt helemaal naar wens wordt. Welke inloopdouches worden nu als het mooist gezien? We delen de vijf meest voorkomende designs in willekeurige volgorde.

Marmer: chique en tijdloos

Marmer is een populaire keuze voor veel badkamers. Het materiaal is tijdloos en je kunt er niet mis mee gaan. Marmer oogt chic en is ideaal voor inloopdouches en badkamers in het algemeen, omdat ze een gevoel van luxe toevoegen zonder druk te ogen. Marmer is bij uitstek geschikt voor strakke, simpele badkamers, met uiteraard de inloopdouche inbegrepen. Het woord simpel heeft in deze context een uiterst positieve lading: een simpele badkamer is efficiënt en ruimtelijk. De visuele eigenschappen van marmer dragen bij aan dit gevoel en nodigen uit tot een strak ontwerp. Met een marmeren inloopdouche zit je eigenlijk altijd goed!

Vintage: origineel en sfeervol

Ligt je voorkeur bij een originele inloopdouche die geschiedenis ademt en tegelijkertijd zeer stijlvol oogt? In dat geval is een vintage inloopdouche (en badkamer) zeker het overwegen waard! Vaak wordt er voor zwart-wit als kleurenschema gekozen. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen douchewanden- en deurtjes te plaatsen met een zwart, decoratief frame wat het vintage gevoel sterk overbrengt. In de doucheruimte zelf kun je witte tegels plaatsen, waarbij de buitenste rand vloertegels zwart is. Dit creëert een erg stijlvol, vintage effect.  

Minimalistisch: uiterst onopvallend en ruimtelijk

Niets oogt zo ruimtelijk als een minimalistische inloopdouche. Vaak niet meer dan glazen douchewand, eventueel met een matte strook of enkele decoratieve strepen; het super strakke, simpele ontwerp zal rust creëren in vrijwel elke badkamer. Wat echt voor het minimalistische effect zorgt echter is niet alleen een strakke douchewand. Een weloverwogen materiaalkeuze voor de muren en vloer is minstens net zo belangrijk om het echt minimalistisch te doen ogen. Een eenvoudige witte vloer die naadloos doorloopt in de muur met de douchekop, met bijvoorbeeld grote tegels of stucwerk op de andere muren creëren het minimalistische effect waar je naar op zoek bent. Slim gekozen decoratie maakt het helemaal af!

Mozaiek: pracht uit de oudheid

Gaat jouw hart sneller kloppen van de historische energie die mozaïek uitstraalt? Mozaïek komt geregeld terug in de bouw- en kunstwerken uit de Grieks-Romeinse tijd en de Middeleeuwen. Ook in de Arabische wereld komt Mozaïek terug in de vele prachtige, historische bouwwerken. Al duizenden jaren wordt mozaïek wijdverspreid gebruikt als luxueus decoratiemateriaal. Deze rijke geschiedenis maakt mozaïek een uniek materiaal om in je badkamer te verwerken. Je kunt qua ontwerp alle kanten op met deze techniek waarbij vele kleine steentjes samen een oogstrelend geheel vormen. Dit maakt dan ook dat mozaïek niet alleen tijdloos is, maar ook enorm veelzijdig. Combineer een douchewand met prachtige mozaïek in de muren en/of de vloer en je hebt een uiterst stijlvolle, luxe inloopdouche die geschiedenis ademt.

Natuurlijk: in-touch met moeder natuur

Combineer een inloopdouche met natuurlijke elementen voor een unieke look waar je echt tot rust komt. Hoe lekker is het om de dag te beginnen en te eindigen omringd door natuur? Combineer een douchewand met natuurlijke elementen zoals hout en veel groen om dit effect te realiseren. Als je er ruimte voor hebt werkt een grote plant erg goed in dit thema, samen met hangplanten vanaf hoge schappen langs de muren en de kasten. Natuursteen in de douche maakt dit effect helemaal af!

Wat is de mooiste stijl? Dit kunnen wij uiteraard niet zeggen. Uiteindelijk zul je hier zelf een keuze in moeten maken, afhankelijk van je persoonlijke smaak en wat bij je huis past.

Wil je meer lezen over alles wat met de douche te maken heeft? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op Sanitair.nl.