Zo kies je de juiste douchecabine

Zo kies je de juiste douchecabine

Door Jens

Er zijn veel opties bij het kiezen van een douchecabine. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. We helpen je daarom graag op weg om de douchecabine te kiezen die goed bij je past!

Waarom een douchecabine?

Een douchecabine is handig omdat dit een volledig afgesloten cabine is, wat het water en de warmte binnen houdt. Zo blijft de rest van de badkamer droog, waardoor deze langer schoon blijft. Een douchecabine wordt meestal direct op de tegels of op een douchebak geplaatst en is daarmee redelijk eenvoudig zelf te plaatsen. Douchecabines zijn er in vele verschillende stijlen en maten en geven een unieke uitstraling aan de badkamer. Doordat er zo’n gevarieerd aanbod in douchecabines is, is er voor ieder budget ook wel een aantal opties te vinden. Dit maakt douchecabines geschikt voor elke badkamer, ook die van starters! Over het betaalbaar inrichten van een badkamer als starter hebben we overigens ook een blog geschreven, lees deze zeker door als je benieuwd bent naar bespaartips.

Populaire merken voor douchecabines

Douchecabines worden door verschillende fabrikanten aangeboden. Welk merk is de juiste keus? Dit is helemaal afhankelijk van jouw wensen en budget. We zetten hieronder enkele populaire merken tegen elkaar af.

  1. Saniclass Kay: Wordt over het algemeen gezien als één van de best betaalbare A-kwaliteit cabines. Ze zijn makkelijk zelf te plaatsen en passen zowel op douchebakken als op tegels. Het merk staat voor hoogwaardige kwaliteit, waardoor je er vrijwel zeker van kunt zijn dat de deurtjes ook na een paar jaar nog waterdicht sluiten.
  2. Plieger Economy: Een betaalbare douchecabine, prima geschikt voor het kleinere budget. Er worden ondanks de bescheiden kosten douchecabines in verschillende vormen aangeboden.
  3. Sealskin: Biedt strakke douchecabines aan die goed bij moderne, lichte badkamers passen.
  4. Novellini: Biedt zeer elegante, stijlvolle douchecabines aan die goed binnen meer minimalistische badkamers passen.
  5. Wiesbaden, Sanilux en Best Design: Allen gerenommeerde merken met ieders hun eigen look. Voor elk budget bieden zij douchecabines aan; het is aan jou te bepalen welke look je het meeste aanspreekt.

Met of zonder douchebak? En welke vorm is het beste?

Of je een douchecabine op de tegels of een inloopbak moet kiezen is niet eenvoudig voor iedereen te zeggen. Beide varianten hebben zo hun voor en nadelen. Het grootste verschil tussen de twee is dat een douchebak veel praktische voordelen heeft, maar het plaatsen op een tegelvloer er mooier uitziet. De één is dus een praktische benadering en de ander meer esthetisch. Bij een douchebak is er precies genoeg afschot waardoor het water goed weg kan lopen via het putje. De keerzijde: een douchebak moet schoon gehouden worden en daarnaast vindt niet iedereen het er mooi uitzien. Er zijn echter ook lage bakken, waardoor ook een douchecabine met een dergelijke bak er strak uit kan zien. Mocht je voor een douchebak willen gaan, houd er dan rekening mee dat de douchecabine hier ook daadwerkelijk geschikt voor is. Dit is namelijk niet altijd het geval.

De visueel meest aantrekkelijke optie is echter om de douchecabine direct op de tegels te laten plaatsen. Houd er hier wel rekening mee dat je er in dit geval zelf voor moet zorgen dat er genoeg afschot is om het water weg te laten lopen naar de douchegoot. Als dit niet in orde is zal het water zich verspreiden over de badkamervloer. Naast het fraaie uiterlijk is er nog een ander voordeel: er is geen douchebak om schoon te maken dus is deze optie makkelijker in het onderhoud.

Houd bij het kiezen van een douchecabine ook rekening met de vorm en het formaat. De keuze voor welke vorm je moet gaan is in principe voornamelijk afhankelijk van je eigen voorkeur; je kunt hierbij niet echt een foute keuze maken. Het formaat is uiteraard wel belangrijk. Er moet ruimte zijn om de deur te kunnen openen en daarnaast is het van belang dat je nog genoeg bewegingsruimte hebt in de badkamer.

Meer lezen

Wil je meer lezen over alles wat met de douche te maken heeft? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op Sanitair.nl.