Waarom wordt een warmtelamp in de douche geplaatst?

Waarom wordt een warmtelamp in de douche geplaatst?

Door Roy / 27-05-2022

Infrarood warmtelampen komen vaak voor in wellness centra maar zijn tegenwoordig zo betaalbaar dat ze steeds populairder worden in de douche. Wat zijn de voordelen van een infrarood douche?

Hoe lekker is het om thuis het wellness-gevoel te creëren? Infrarood lampen weten dit goed te realiseren dankzij de heerlijke warmte die ze uitstralen. Ze zorgen voor een ontspannen gevoel en bieden verlichting bij pijn. Een infrarood warmtelamp in je douche zal de douche-ervaring dan ook ongetwijfeld naar een hoger niveau tillen.

Wat is een infrarood warmtelamp?

Infrarood warmtelampen stralen, zoals de naam doet vermoeden, een heerlijke warmte uit. Er zijn twee varianten: mét uv-licht en zonder uv-licht. Standaardmodellen zijn zonder uv-licht en dus voor de mensen die alleen van de extra warmte willen genieten. Door middel van korte golf infraroodlicht verwarmen en ontspannen je spieren. Ook zorgt het warme licht voor een betere bloedsomloop waardoor afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Je kunt ook voor een combi-model kiezen. Deze beschikken zowel over infraroodlampen en uv-lampen. Hierbij kun je tussen de twee standen afzonderlijk switchen. Het uv-licht wordt gebruikt voor het bruinen en zorgt voor een zomers tintje. Ook is er keuze uit ‘full body’ en ‘half body’ modellen. Full body modellen hebben de meeste lampen waardoor zij het hele lichaam kunnen bereiken. Half body modellen zijn beter geschikt om bepaalde delen van het lichaam te verwarmen, zoals bijvoorbeeld je schouders en nek.  De afmetingen van een full body model zijn groter waardoor ze meer ruimte in je douche innemen. Ook zijn ze over het algemeen prijziger dan half body modellen. Ook zijn warmtelampen vaak in verschillende kleuren beschikbaar waardoor je deze goed op je badkamer aan kan laten sluiten.

Hoe installeer je infrarood warmtelampen in de douche?

Het plaatsen van infrarood warmtelampen in je douche is vrij eenvoudig. De meest voor de hand liggende keuze is om de lamp op sta- of zithoogte op te hangen. Dit kan in de hoek van de douche, maar ook aan een rechte wand of eventueel ingebouwd in een voorzetwand. Meestal hebben warmtelampen een lang snoer van zo’n 4 meter om hem aan te sluiten op een stopcontact. Omdat het om een elektrische installatie gaat is het van belang de NEN1010 richtlijnen te volgen.

Wat zijn de voordelen van een infrarood warmtelamp in de douche?

Hieronder zetten we de voordelen van infrarood warmtelampen nog even voor je op een rij:

  • Creëer het wellness-effect thuis, zodat je hier niet per sé de deur voor uit hoeft.
  • Geniet van extra warmte wat je spieren zal ontspannen en pijn kan verlichten.
  • Het uv-licht creëert een zomers tintje en stimuleert de aanmaak van vitamine D.
  • Het infrarood licht verbetert je bloedsomloop waardoor afvalstoffen makkelijker kunnen worden afgevoerd.
  • Infrarood warmtelampen zijn betaalbaar en eenvoudig te installeren.

Wanneer je enorm geniet van wellness en je lichaam graag van de beste zorg voorziet kan een infrarood warmtelamp in de douche eigenlijk niet ontbreken. Ook wanneer je last hebt van pijntjes en stijve spieren biedt een infrarood warmtelamp uitkomst. De afgelopen jaren zijn deze lampen steeds beter betaalbaar geworden, dus wie weet is dit wel het moment om je leven te verrijken met een infrarood lamp. Bekijk en vergelijk de selectie infrarood lampen.

Meer lezen

Wil je meer lezen over alles wat met de douche te maken heeft? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op Sanitair.nl.