Welke soorten natuursteen kun je gebruiken in de badkamer?

Welke soorten natuursteen kun je gebruiken in de badkamer?

Door Jens / 12-09-2022

Natuursteen is een prachtig materiaal dat je overal in je huis kunt gebruiken. Ook in de badkamer is natuursteen een goede keuze. Er zijn verschillende soorten natuursteen die je in de badkamer kunt gebruiken. We vertellen je er alles over in deze blog, dus lees zeker door.

Natuursteen is één van de meest populaire materialen voor tegels in badkamers. Het is natuurlijk, duurzaam en komt in vele verschillende kleuren en texturen. Er zijn dan ook verschillende soorten natuursteen tegels, elk met hun eigen kenmerken. Zo is de ene soort beter geschikt voor de wand, de andere soort meer voor de vloer en weer een andere soort meer voor de meubels. Benieuwd naar meer informatie over de soorten natuursteen? We zetten het voor je uiteen.

De eigenschappen per soort natuursteen

Marmer

Marmer is een kalksteensoort en wordt veel gebruikt in vloeren, aanrechtbladen en trappen. Ook zijn marmeren tegels erg populair in badkamers. Marmer is een natuurlijke steensoort die in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Het is een duurzaam materiaal en kan makkelijk worden onderhouden. Wel is het vrij kwetsbaar waardoor het snel kan snel beschadigen. Het is elegant, luxueus en komt in vele verschillende kleuren. Let wel op: marmer is een zachte steensoort, dus het is niet geschikt voor vloeren. Het kan wel gebruikt worden voor wanden, baden, wastafels en douches.

Graniet

Ook graniet is een populaire keuze qua natuursteen voor in de badkamer. Het is met name geschikt voor vloeren, badkuipen, wastafels en douches. Het is een zware steen, dus is het niet geschikt voor wanden. Graniet is een magmatische rots en wordt voornamelijk gebruikt in aanrechtbladen en vloeren. Het voordeel van graniet is dat het hard en krasbestendig is. Het nadeel is dat het moeilijker te onderhouden is en vlekken makkelijk aantrekt.

Travertijn

Travertijn is een zachte kalksteensoort en wordt veel gebruikt in vloeren, wanden en badkuipen. Het voordeel van travertijn is dat het een rustgevende uitstraling heeft en makkelijk te onderhouden is. Het is geschikt voor wanden, baden, wastafels en douches en oogt elegant enluxueus. Ook is het materiaal beschikbaar in vele verschillende kleuren.

Terrazzo

Terrazzo is een sterk, krasbestendig en vlekbestendig materiaal. Het is geschikt voor vloeren, wanden, badkuipen, wastafels en douches. Terrazzo is een zware steen, dus het is niet geschikt voor wanden.

Zandsteen

Zandsteen is een zachte, klassieke natuursteen. Het is geschikt voor wanden, badkuipen, wastafels en douches. Ook is het een sterk materiaal dat makkelijk te onderhouden is. Het is echter wel vrij kwetsbaar en kan snel beschadigen. Het is dus minder geschikt voor vloeren.

Onyx

Onyx is een kostbare steensoort die in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Het is echter wel vrij kwetsbaar en kan snel beschadigen. Ook is het geschikt voor vloeren, wanden, badkuipen, wastafels en douches. Onyx is een zware steen, dus het is niet geschikt voor wanden.

Quartz

Quartz is een harde, krasbestendige en vlekbestendige natuursteen. Het is geschikt voor vloeren, badkuipen, wastafels en douches. Quartz is een zware steen, dus het is niet geschikt voor wanden.

Als je op zoek bent naar een natuurstenen badkamer, is het belangrijk om je keuze zorgvuldig te maken. Er zijn veel verschillende soorten natuursteen die je kunt kiezen. Elk type natuursteen heeft zijn eigen voor- en nadelen. Weeg de voor- en nadelen van elk type natuursteen zorgvuldig af voordat je een keuze maakt.

Meer lezen

Wil je meer lezen over sanitair? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op Sanitair.nl.