Natuursteen of keramisch parket in de badkamer?

Natuursteen of keramisch parket in de badkamer?

Door Roy / 11-09-2022

Natuursteen of keramisch parket in de badkamer? Dat is de vraag! Beide materialen hebben zo hun voor- en nadelen. In deze blog vertellen we je alles over natuursteen en keramisch parket in de badkamer. Zo weet je precies welk materiaal het beste bij jouw badkamer past.

Ga je je badkamer verbouwen? Neem dan zeker de tijd om de keuze voor badkamertegels goed te overwegen. Badkamertegels zijn namelijk een belangrijk onderdeel van elke badkamer. Ze bepalen voor een groot deel de uitstraling van de ruimte, maar hebben ook veel invloed op bijvoorbeeld hoe veel tijd je wekelijks kwijt bent aan het onderhoud in je badkamer. Het is dan ook een grote beslissing voor welke tegels je gaat. Hoe kies je de juiste badkamertegels? Misschien wel de meest populaire opties qua tegels in de badkamer zijn natuursteen en keramisch parket. Deze materialen bieden vele unieke voordelen, maar kennen ook zo hun nadelen. We zetten ze voor je op een rij, dus lees zeker door.

Natuursteen versus keramisch parket: de voor- en nadelen

Natuursteen

Een populair materiaal voor de tegels in de badkamer is natuursteen tegels. Het is stijlvol en geeft een luxe uitstraling en de tegels zijn mooi gevarieerd. Je hebt bijvoorbeeld keuze uit verschillende kleuren, structuren en motieven. Natuursteen tegels bieden een natuurlijke keuze voor je badkamer, wat ze bij uitstek geschikt maakt voor badkamers waar behoefte is aan organische invloeden. Natuursteen tegels zijn gemaakt van steensoorten zoals marmer, graniet en travertijn en ze voelen warm aan. Het is een duurzaam materiaal dat jarenlang meegaat en is daarnaast makkelijk schoon te maken; een simpele sopbeurt is meestal voldoende.

Een nadeel van natuursteen is dat het kwetsbaar is. Natuursteen is een zeer poreus materiaal, wat betekent dat het vatbaar is voor vlekken. Als je natuursteen in de badkamer gebruikt moet je dus extra voorzichtig zijn. Zorg ervoor dat je natuursteen regelmatig impregneert en onderhoudt. Op deze manier blijft het materiaal mooi en gaat het langer mee.

Keramisch parket

Een andere populaire optie wanneer het aankomt op de tegels in de badkamer, is keramisch parket. Keramiek is een hard materiaal waardoor het krasvrij blijft. Het zal niet verkleuren en vlekken trekken niet in de vloer. Ook is het onderhoudsvriendelijk en is een beurt met een mop voldoende. Daarnaast is het ook ideaal voor vloerverwarming dankzij de lage warmteweerstand van het materiaal.

Een nadeel van keramisch parket is dat het relatief prijzig is. Daarnaast voelt het wat koud aan en kan de akoestiek minder zijn. Dit komt doordat het een harde vloer is, waardoor het geluid in de badkamer hol kan gaan klinken. Ook is het een imitatieproduct, dus zal er herhaling in het patroon zitten.

Welk materiaal je kiest voor je badkamer is uiteindelijk helemaal afhankelijk van je eigen voorkeuren. Denk goed na over wat voor jou belangrijk is. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Meer lezen

Wil je meer lezen over sanitair? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op Sanitair.nl.