Deze accessoires passen bij elke badkamerstijl

Deze accessoires passen bij elke badkamerstijl

Door Roy / 22-06-2022

Met behulp van de juiste accessoires in de badkamer kun je veel sfeer toevoegen. Er zijn enkele accessoires die in elke badkamer thuis horen! We zetten ze hieronder voor je op een rij.

Voor een nieuwe look in je badkamer hoef je niet per se de badkamer volledig te renoveren. Met enkele slim uitgekozen accessoires kun je de badkamer een compleet nieuw gevoel geven. Denk bijvoorbeeld aan handdoeken, washandjes en een badmatje in een andere kleur. Welke accessoires mogen nu echt niet ontbreken in jouw badkamer? Ook wanneer je een nieuwe badkamer gaat plaatsen is het belangrijk over de accessoires na te denken. Zo creëren houten accessoires het effect van een Scandinavische badkamer, waar zwarte accessoires al snel een industriële toon toevoegen.

Het juiste badtextiel

Naast dat het een functionele toevoeging is aan je badkamer, is badtextiel ook bij uitstek geschikt om sfeer toe te voegen. Voorkom bijvoorbeeld glijpartijen en geniet van warme voeten met een leuke badmat. Hiermee zijn badmatten de ideale toevoeging aan elke badkamer. Kies voor een lang- of kortharige badmat of zelfs een houten badmat, afhankelijk van de stijl van je badkamer en je persoonlijke voorkeuren. Naast een badmat zijn badhanddoeken uiteraard onmisbaar. Je kunt er echter voor zorgen dat deze naast een functionele functie ook een decoratieve functie krijgen door ze op te rollen en in mandjes te plaatsen voor het ultieme spa-effect. Handdoeken zijn onmisbaar in elke badkamer en komen in vele verschillende vormen, maten, kleuren en printjes. Zo zijn er grote handdoeken om je mee af te drogen, maar ook kleine gastenhanddoekjes. Ongeacht voor welke stijl badkamer je gaat, een verzameling bijpassende handdoeken mag niet ontbreken! Overweeg tenslotte ook een comfortabele badjas. Niets is lekker dan na een douche- of baddersessie jezelf te verwennen met een zachte badjas. Daarnaast dragen zichtbare badjassen ook enorm bij aan het spa-gevoel.

Ga voor groen

Welke stijl badkamer je ook hebt, een aantal mooie badkamerplanten mag niet ontbreken. Ze passen bij elk interieur en zorgen voor een frisse, natuurlijke uitstraling. Wist je dat planten in de badkamer ook helpen de lucht te reinigen? Houd er echter wel rekening mee dat de planten bestand moeten zijn tegen het klimaat in de badkamer en weinig licht, anders zullen je nieuwe groene vrienden het helaas niet lang volhouden. Uiteraard moet je de planten met enige regelmaat water geven, ondanks dat de badkamer over het algemeen vochtig is. Enkele geschikte planten voor de badkamer zijn:

  • Aloë Vera
  • Graslelie
  • Varens
  • Lepelplant
  • Orchidee
  • Kwartjesplant
  • Vrouwentong
  • Bamboe

Wasmanden, bijzettafeltjes en de afvalbak

Geen badkamer is compleet zonder wasmand, ongeacht de stijl van de badkamer. Naast dat wasmanden functioneel zijn, zijn ze ook nog eens erg stijlvol. Er zijn veel leuke mogelijkheden qua wasmanden waardoor je ze op elke badkamerstijl kunt laten aansluiten. Zo heb je zowel grote, stevige wasmanden die goed aansluiten op strakke badkamers en fijne, stoffen wasmanden met hengsels die een zachte uitstraling toevoegen aan de badkamer. Wist je dat er series zijn met was- en opbergmanden waardoor je deze perfect kunt combineren? Dit resulteert in een eenduidige, opgeruimde badkamer. Ideaal! Ook een leuk bijzettafeltje is in de meeste badkamers een verrijking. Een klein bijzettafeltje met wat kaarsen of plantjes staat leuk in vrijwel elke badkamer. Daarnaast is het ook een functionele toevoeging, met name naast een bad, waar je flesjes, bruisballen of je tijdschrift en drankje op kunt bewaren. Ten slotte is ook de afvalbak een onmisbaar item in je badkamer waarvan de impact qua stijl vaak wordt onderschat. Een witte, plastic afvalbak heeft natuurlijk een heel andere uitstraling dan een metalen afvalbak, of eentje van hout. Zorg dan ook dat deze aansluit op je badkamer.

It’s in the details

Onderschat het effect niet van de kleinste details in de badkamer, zoals het zeeppompje en de tandenborstelhouder. Of wat dacht je van kandelaren? Welke stijl worden de bloempotten? Wanneer je hierin een eenduidige, passende stijl vindt voor je badkamer zal dit de uitstraling ongetwijfeld naar een nieuw niveau tillen! 

Meer lezen

Wil je meer lezen over badkamerstijlen? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op Sanitair.nl.