Op deze manier kun je een landelijke badkamer inrichten

Op deze manier kun je een landelijke badkamer inrichten

Door Tom / 12-06-2022

Landelijke badkamers zijn al zo lang populair dat ze niet meer een trend te noemen zijn, maar een serieuze stijl wanneer het aankomt op het inrichten van je badkamer. Benieuwd hoe je een landelijke badkamer kunt creëren? We zetten het hieronder voor je uiteen!

De landelijke badkamer is weer helemaal terug van weggeweest. Deze gezellige, tijdloze stijl kenmerkt zich door haar warme kleuren en natuurlijke materialen en het gebruik van oudere, geleefde items. Je landelijke badkamer is zonder twijfel de beste plek om te ontspannen na een drukke dag. In grote lijnen zijn landelijke badkamers in twee subcategorieën onder te verdelen: klassiek en modern. Bij klassieke landelijke badkamers ligt de nadruk op het creëren van warmte en gezelligheid via vrolijke kleuren en details, waar de moderne variant veel strakker oogt via materialen als betonstuc op de muur en minimalistische houten meubels. Waar moet je badkamer nu echt aan voldoen om een landelijke uitstraling te krijgen? Lees zeker door!

De muren van een landelijke badkamer

Er zijn enkele populaire opties wanneer het aankomt op de muren van je landelijke badkamer. Allereerst is een vuistregel om nooit spierwit te gebruiken als kleur; zowel niet bij de muur als de andere objecten in je landelijke badkamer. Dit oogt kil en bij een landelijke badkamer draait het juist om het creëren van warmte. Ga dus voor een gebroken wit wanneer je voorkeur uitgaat naar wit. Een optie voor de muren in een klassieke landelijke badkamer is lambrisering. Het gebruik van lambrisering dat qua hoogte tot ongeveer 1/3 van de muren doorloopt is typisch voor klassieke landelijke badkamers. Hierbij is de lambrisering meestal geverfd in het gebroken wit. Combineer dit met een warme kleur op de rest van de muur en je hebt direct een tijdloze, gezellige sfeer. Een andere optie is het gebruik van betonstuc. Dit materiaal oogt een stuk stoerder en strakker dan lambrisering en is dus meer geschikt voor moderne landelijke badkamers.

Welke meubels en accessoires kies je?

Of je nu voor een klassieke of moderne landelijke badkamer gaat, het is van belang om gebruik te maken van natuurlijke materialen. Zo zijn de meubels meestal van een rustieke houtsoort, wat veel warmte uitstraalt. Let er hier echter wel bij op dat het hout goed tegen vocht kan. Landelijke meubels lijken meestal ambachtelijk vervaardigd en stralen juist door hun imperfecties een hoop charme uit. Bij de meer moderne, stoere variant van landelijke badkamers ogen de meubels over het algemeen wat strakker. Desondanks wordt ook hier vaak voor rustieke, warme houtsoorten gekozen.

Ook bij accessoires komen deze richtlijnen terug. Met natuurlijke, rustieke items zit je altijd goed. Houten wasmanden, een houten krukje met een gezellige vaas; allemaal objecten die prima passen in een landelijke badkamer. Benieuwd welke kleuren het goed doen kijkend naar de handdoeken en een eventueel kleedje? In dit geval doen aardetinten zoals lichtgrijs, beige en/of pastelkleuren het erg goed. Vergeet ook niet om voldoende groen te plaatsen! Planten voegen enorm veel sfeer toe aan je landelijke badkamer, ze zijn een echte must-have.

Een praktische, landelijke badkamer

Zeker niet onbelangrijk zijn de objecten die je dagelijks gebruikt in je badkamer zoals het toilet, de douche en de wastafel. Naast dat deze uiteraard praktisch moeten zijn, zijn er ook hier keuzes te maken die bijdragen aan een landelijke uitstraling. In principe heb je erg veel vrijheid en mag je verschillende stijlen combineren. Maak hier dus ook zeker gebruik van in je keuze! Een gezellige waskom, gouden of koperen leidingen en kranen bij je bad en/of douche, een Wc-bril met een aardetint. Alles is mogelijk!

Meer lezen

Wil je meer lezen over badkamerstijlen? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op Sanitair.nl.