Deze badkamerplanten creëren een goede sfeer

Deze badkamerplanten creëren een goede sfeer

Door Jens / 25-06-2022

Ze passen bij elke badkamer en zijn ook nog eens goed voor de luchtkwaliteit. Planten mogen zeker niet ontbreken in jouw badkamer! Let alleen wel op: niet elke plant is geschikt voor in de badkamer. Wil je weten welke planten het goed doen in het vochtige klimaat van de badkamer? Lees dan zeker door.

Wat is er nu fijner dan douchen of badderen omringd door groen? Heerlijk om te ontspannen en jezelf in tropische sferen te wanen. Naast dat ze er prachtig uitzien zorgen planten voor zuurstof en zuiveren ze de lucht. Planten horen dus 100% thuis in je badkamer, ongeacht welke stijl badkamer je hebt. Niet elke plant doet het echter goed in het warme, vochtige klimaat van de badkamer waar er vaak weinig daglicht is. Om te voorkomen dat je vroegtijdig afscheid moet nemen van je nieuwe planten is het dus belangrijk op de hoogte te zijn welke soorten geschikt zijn.

Met deze badkamerplanten zit je goed

Benieuwd welke planten prima vertoeven in de badkamer? Wat deze planten gemeen hebben is dat ze allemaal van een beetje schaduw, hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid houden. Met deze eigenschappen kom je uiteraard voornamelijk uit op tropische planten. We zetten hieronder enkele populaire keuzes op een rij.

Aloë Vera

Een populaire plant waar je vrijwel geen omkijken naar hebt. Deze blauwgroenige plant is een ware medicijnplant; doordat de bladeren vele vitamines en mineralen bevatten wordt hij in vele medicijnen en cosmetica gebruikt. In de badkamer staat hij dus prima op zijn plek! Het enige wat je niet moet doen is Aloë Vera veel water geven.

Varens

Varens komen in verschillende soorten dus heb je vrijheid in welke je kiest. Het zijn stevige, sterke planten die wel tegen een stootje kunnen. Varens zijn gek op schaduw, hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid waardoor ze perfect zijn voor in de badkamer. In tegenstelling tot Aloë Vera hebben varens echter veel water nodig, dus zorg dat je jouw varens regelmatig een scheut water geeft.

Graslelie

Een klein maar krachtig plantje dat bergen werk verzet wanneer het aankomt op het zuiveren van de lucht. Wist je dat deze plant maar liefst 95% van de koolmonoxide uit de lucht haalt? Hiervoor hoeft het alleen maar één à twee keer per week water te krijgen, alhoewel het niet erg is als je dit soms vergeet. Deze plant vindt alles goed, waarmee het de ideale badkamerplant is voor de drukke- of vergeetachtige mens.

Venushaar

Een varen die het zeker verdient om individueel uitgelicht te worden. Deze varen met zwarte stelen en zachte blaadjes groet breed uit en kan 20 tot 30 centimeter hoog worden. Deze uit China afkomstige varen is echter gerust een diva te noemen: qua temperaturen vertoeft Venushaar het liefst in ruimtes van 18 graden of warmer, drinkt ze graag ontkalkt water en kan ze niet tegen direct zonlicht.

Lepelplant

Een zeer populaire plant in Nederland. De plant wordt gekenmerkt door de donkergroene, volle bladeren met daarboven prachtige witte vaantjes. Waar ze van licht houden, kunnen lepelplanten niet goed tegen direct zonlicht. Af en toe sproeien is prima voor de klant, waarbij het belangrijk is de kluit vochtig te houden. Overigens zal het verwijderen van uitgebloeide bloemen ervoor zorgen dat de plant langer bloeit. Een echte eyecatcher die ook nog eens de lucht zuivert; wat wil je nog meer?

Klimop

De Hedera, of klimop, is niet alleen geschikt als beschutting in de tuin! Ook in de badkamer doet deze plant het prima. Waar de klimop het liefst in direct licht staat is dit niet verplicht. Zet deze plant op een plank of op de spoelbak van het toilet zodat je een hangplant-effect krijgt. De plant hoeft daarnaast maar één keer per week water. Dit maakt het een geweldige keuze wanneer je het jungle-effect in de badkamer wilt creëren met een onderhoudsvriendelijke plant!

Je bent nu beter op de hoogte welke planten het goed doen in de badkamer. Er zijn er nog véél meer, echter zijn dit enkele van de meest populaire keuzes. Benieuwd naar meer populaire opties? Bekijk dan deze blog over badkamerplanten. In deze lijst zul je enkele andere prachtige planten aantreffen om jouw badkamer om te toveren tot privé-jungle!

Meer lezen

Wil je meer lezen over badkamerstijlen? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op Sanitair.nl.