Met deze elementen creëer je een oosterse sfeer

Met deze elementen creëer je een oosterse sfeer

Door Jens

Na een drukke dag ontspannen in je persoonlijke Hammam, wie wilt dat nu niet? Waan jezelf in een oase van rust door te kiezen voor een oosterse sfeer in je badkamer. Maar hoe kun je deze sfeer het beste creëren? We lichten het in deze blog uit, dus leer zeker door.

Wie zegt dat je in het vliegtuig moet stappen of naar een wellness resort moet gaan om te kunnen genieten van een badkamer in oosterse sferen? Door een badkamer te creëren met oosterse elementen kun je gewoon thuis genieten van deze unieke, rustgevende sfeer. Centraal in een Oosterse badkamer staan kleuren, mozaïek, bogen en sierlijke gouden accessoires. Wil je weten hoe je de oosterse badkamer van je dromen creëert? We zetten de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij.

Kleurgebruik in oosterse badkamers

Waar typisch Nederlandse badkamers vooral wit zijn, kenmerken oosterse badkamers zich door het kleurgebruik. Ben je zo langzamerhand wel eens uitgekeken op wit? Je bevindt je in goed gezelschap: ook Jan des Bouvrie heeft zich wel eens uitgelaten over de afbreuk aan sfeer dat de kleur wit met zich meebrengt. Een badkamer in de oosterse stijl is waarschijnlijk echt iets voor jou; de combinatie van warme, vrolijke kleuren resulteert in een prachtig aanzicht. Veelvoorkomende kleuren zijn blauwgroen, ofwel turquoise en aardse tinten zoals geel, oranje, rood en bruin. Door deze combinatie krijg je direct het gevoel dat je aan een zonnig strand ligt. Kies ervoor om één van deze kleuren centraal te stellen, of speel met de kleuren door wat meer te combineren. Bepaalde accessoires zoals het zeeppompje een de kraan zijn vaak in het goud. Je hebt veel vrijheid binnen het palet van een oosterse badkamer waardoor je je creativiteit er echt op los kunt laten.

Hoe richt je een oosterse badkamer in?

Uiteraard begint het inrichten van je oosterse badkamer met het verzamelen van inspiratie en jouw favoriete items die absoluut geplaatst moeten worden. Maar welke items zijn nu eigenlijk geschikt voor een oosterse badkamer? Bepaal hiervoor eerst het kleurenschema van de badkamer. Zoek vervolgens meubels en items die hierop aansluiten. Beginnend bij de tegels; een handige tip is om maximaal drie verschillende tegels te kiezen en groot en klein af te wisselen. Zo creëer je een eenduidige, solide basis om de rest van de badkamer mee vorm te geven en in te richten.

Kijkend naar de meubels is hout vaak een goede keuze. Hout heeft een warme uitstraling en sluit perfect aan op het aardse karakter van oosterse badkamers. Ook marmer doet het erg goed als keuze voor het materiaal van bijvoorbeeld het wastafelblad, of de bladen van de kasten. Je kunt er echter natuurlijk ook voor kiezen volledig bij hout te blijven. Kijkend naar de wastafel is een waskom perfect voor een badkamer in oosterse stijl. Hetzelfde geldt trouwens ook voor het bad, mocht je er een plaatsen in je badkamer en bereid zijn de leidingen hiervoor te verleggen. Waar een vrijstaand bad prachtig staat in oosterse badkamers, is dit natuurlijk niet verplicht. Op inspiratiesites vind je ook vele voorbeelden van inbouwbaden, al dan niet van mozaïek, die aan de hand van slimme decoratie de oosterse sfeer prima overbrengen. Kijkend naar de douche is het natuurlijk voor de hand liggend dat een combinatie van tegels en mozaïek het oosterse effect perfect zal realiseren; iets wat het makkelijkst te realiseren is bij een inloopdouche. De finishing touch? Plaats, al dan niet in de douche, een koof met boog voor plantjes of de shampooflessen.

Planten zijn onmisbaar

Bij het inrichten van je oosterse badkamer mag je planten absoluut niet vergeten! Ze voegen enorm veel sfeer toe en zijn daarnaast ook nog eens goed voor de gezondheid omdat ze lucht reinigen. Niet elke plant is echter geschikt voor in de badkamer vanwege het warme, vochtige klimaat en de meestal beperkte hoeveelheid licht. Zorg dan ook dat je op de hoogte bent welke planten geschikt zijn voor in de badkamer zodat je groen in de badkamer lang meegaat.

Meer lezen

Wil je meer lezen over badkamerstijlen? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op Sanitair.nl.