Welke meubels passen goed in een moderne badkamer?

Welke meubels passen goed in een moderne badkamer?

Door Tom / 18-06-2022

Na lang wikken en wegen ben je uit over enkele belangrijke keuzes in je moderne badkamer: de indeling, het soort verwarming en welke tegels gebruikt gaan worden staat vast. Er rest echter nog een belangrijke vraag: welke meubels passen er eigenlijk in een moderne badkamer?

Door het enorme aanbod aan meubels voor de badkamer kun je soms verdwaald raken in de eindeloze hoeveelheid opties. Wanneer je op zoek gaat naar meubels voor een moderne badkamer, of het nu gaat om de wastafel, de kastjes of complete meubelsets; je zult er al snel achter komen dat het een werkelijke jungle is aan merken, modellen, materialen, prijscategorieën, stijlen, recensies en nog veel meer factoren. In dit artikel willen we je daarom op weg helpen om het aantal keuzes geschikt voor een moderne badkamer in te perken. Zo kun jij zonder al te veel hoofdpijn je moderne badkamer snel en stijlvol inrichten.

Eenduidig en praktisch: badmeubelsets

Moderne badkamers worden gekenmerkt door een strakke look, wat een hoop rust uitstraalt. Er zijn op gebied van meubels voor de badkamer weinig oplossingen die zo goed aansluiten op deze strakke look als badmeubelsets. Badmeubelsets bieden een alles in één oplossing wanneer het aankomt op opbergruimte en een plek om je op te frissen. De combinatie van opberglades- en kasten met een ingebouwde wastafel (en soms inclusief spiegel) zorgt voor een eenduidige stijl in al deze elementen. Je hoeft dus alleen maar een model uit te zoeken die bij jouw moderne badkamer past en je bent al grotendeels klaar met de meubels in je badkamer! Typische kleuren in moderne badkamers zijn lichte- en met name grijze kleuren. Wanneer deze kleuren terugkomen zowel in je tegels als in je badmeubelset heb je gegarandeerd een prachtig, modern resultaat. Meer lezen over de voordelen van badmeubelsets? Lees dan ons blog over de voordelen van een badkamer meubelset aanschaffen.

Badkamerkasten

Ligt je voorkeur bij losse meubels, in plaats van een badmeubelset? In dit geval is het belangrijk om je badkamer van genoeg opslagruimte te voorzien. Je wilt namelijk voorkomen dat je handdoeken, schoonmaakmiddelen en voorraad shampoos en crèmepjes rommelig door de badkamer zwerven! Gelukkig is er een breed aanbod badkamerkasten waardoor jij voor je moderne badkamer ongetwijfeld een match zult vinden. Moderne badkamers zijn strak en stralen veel rust uit. Het is dan ook van belang hier bij je keuze in badkamerkast(en) rekening mee te houden. Zorg dat je badkamerkast aansluit op je andere meubels en je zit al snel goed. Sluit aan op de kleuren van je vloer en muren voor de typische moderne look. Kies je voor een warme houtkleur zal je badkamer al snel een meer landelijke uitstraling krijgen. Als dit je doel is, is dit natuurlijk helemaal prima! Moderne, landelijke badkamers zijn momenteel populair door hun warme uitstraling. Geïnteresseerd in deze stijl? Lees dan hoe je een landelijke badkamer kunt inrichten. Ligt je voorkeur bij een meer minimalistische look? In dit geval is het raadzaam dichter bij de kleur van je muren en tegels te blijven.

De wastafel: hoe leg je deze puzzel voor een moderne look?

Keuzestress! Hoe stel je zelf een wastafel samen voor een moderne badkamer? Zowel voor de wasbak en kraan plus de wastafelkast of het wastafelblad moet er een keuze gemaakt worden. Hoe pak je dit aan? Hieronder zetten we enkele tips voor je op een rij:

  • De wastafelkast: bij het kiezen van de wastafelkast wil je, net als bij de badkamerkast voor opbergruimte, qua stijl er voornamelijk rekening mee houden of deze aansluit op jouw gewenste look. Wil je een moderne, landelijke uitstraling? Kies dan een warme houtsoort. Wil je een minimalistische uitstraling in je badkamer? Kies in dat geval voor een materiaal en kleur die dichterbij de tegels en muren komen.
  • Het wastafelblad: ook bij het wastafelblad is de benadering hetzelfde als bij een wastafelkast. Je kiest voor een wastafelblad wanneer je voor losse waskommen gaat, waarbij dit blad simpelweg de ondergrond is. Omdat het hier alleen om het blad gaat, heb je automatisch een veel ruimtelijkere uitstraling dan bij een badkamerkast. De ruimte onder het wastafelblad is tenslotte vrije ruimte, wat het al direct een moderne, strakke uitstraling geeft. Qua materiaalkeuze geldt hetzelfde als bij een watafel- of opbergkast: ga bij een landelijke badkamer voor een warme houtkleur en bij een minimalistische badkamer voor een materiaal en kleur die dichterbij de vloer en muren liggen.

Toiletmeubels: it’s in the details!

Zou het niet leuk zijn als je badkamer en toilet overeenkomen qua stijl? Waar toiletmeubels over het algemeen een bescheiden formaat en functie hebben, dragen ze enorm bij aan de algehele uitstraling van het toilet. Om de moderne stijl goed terug te laten komen in deze ruimte is het dan ook van belang het toiletmeubel hier perfect op aan te laten sluiten. Er zijn verschillende soorten toiletmeubels beschikbaar; de één is geschikt om wat handige spullen op te bergen, de andere om een klein handdoekje op te hangen. Kies je in de badkamer voor een minimalistische stijl met badkamermeubels die aansluiten om de kleur van de vloer en muren? Voer dit dan ook door op het toilet. Hetzelfde geldt voor de meer landelijke benadering, waar de warme houtkleuren een gezellig accent toevoegen aan de strakke look van de vloeren en tegels. Met deze benadering zul je ook met het toiletmeubel altijd goed zitten!

Meer lezen

Wil je meer lezen over badkamerstijlen? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op Sanitair.nl.