5 tips voor een wellness badkamer

5 tips voor een wellness badkamer

Door Roy

Na een drukke dag helemaal tot rust komen in je persoonlijke spa, wie wilt dat nou niet? De badkamer is al lang niet meer een uitsluitend praktische ruimte; steeds meer mensen kiezen ervoor hun badkamer om te toveren tot hun eigen wellness-paradijs. We zetten voor je uiteen hoe ook jij je eigen spa kunt creëren.  

Waarom zijn badkamers ingericht als persoonlijke spa tegenwoordig eigenlijk zo populair? Het is lastig om de vinger op de exacte oorsprong van deze trend te leggen, echter lijkt de consensus te zijn dat dit te maken heeft met de toenemende mate van stress die de gemiddelde persoon op een dag ervaart. Met name millennials staan bekend om het hoog willen houden van vele balletjes: werk, sport, een sociaal leven. Combineer dit met het feit dat een steeds groter deel van deze generatie jonge kinderen heeft, wat het recept voor een druk, stressvol leven compleet maakt. Millennials zijn daarnaast in toenemende mate huiseigenaar, wat ten grondslag kan liggen aan het grote aantal renovaties van traditionele badkamers naar persoonlijke spa’s. Hoe ziet zo’n persoonlijke spa er uit? We zetten hieronder op een rij wat er niet mag ontbreken in jouw persoonlijke paradijs voor ontspanning.

Een ruimtelijke badkamer met luxe materialen

Om echt te kunnen ontspannen in je badkamer is het belangrijk dat deze rust uitstraalt. Hiervoor is een ruimtelijk gevoel enorm belangrijk. Ruimtelijk is niet hetzelfde als ruim; ook in een kleine badkamer kun je dit effect creëren. Benieuwd hoe je een kleine badkamer effectief in kunt richten? Hier gaan we in dit artikel dieper op in. In principe ben je qua stijl vrij om te kiezen welke stijl je maar wilt. Ligt je voorkeur bij een warme, landelijke badkamer? Of eerder bij een strakke, minimalistische badkamer? Alles kan! Het voornaamste is dat de badkamer een gevoel van rust uitstraalt. Wat hiervoor belangrijk is, is dat de badkamer qua stijl eenduidig is. Welke materialen en kleuren je kiest hebben veel impact op de stijl van je badkamer, dus is dit onderwerp zeker zorgvuldige overweging waard. Over het algemeen geldt dat luxe materialen het spa-effect beter realiseren dan budgetoplossingen. We zetten hieronder enkele populaire materialen die vaak voorkomen in persoonlijke spa’s voor je op een rij:

  • Natuursteen: tegels en bladen van natuursteen dragen enorm bij aan een luxe wellness-uitstraling. Naast het mooie materiaal is geen enkele steen hetzelfde en is het relatief eenvoudig schoon te houden. Ook leeft het materiaal; afhankelijk van de temperatuur wil het soms wat uitzetten. Deze energie vind je in geen enkel ander materiaal terug.
  • Marmer: klassiek en tijdloos; marmer is al sinds jaar en dag hét materiaal om een gevoel van luxe en overvloed uit te stralen. Het materiaal is naast het bekende grijs-wit ook beschikbaar in verschillende aardetinten en tekeningen. Vormt het prijskaartje van marmer een barrière? In dat geval kunnen marmerlook tegels een oplossing bieden!
  • Mozaïek: de liefde voor mozaïek gaat duizenden jaren terug in de tijd. Al sinds de klassieke oudheid worden belangrijke gebouwen over de hele wereld versierd met mozaïek, wat het een tijdloos karakter geeft. Wil je je persoonlijke spa een Arabisch of Indisch tintje geven? Mozaïek is hiervoor uiterst geschikt!

Welk bad en welke douche?

Heb je ruimte voor een bad? Wat tegenwoordig helemaal in is, is een vrijstaand bad. Pontificaal, midden in de badkamer. Op deze manier is het bad dé eyecatcher van de badkamer! Zeker in een minimalistische, strakke badkamer kan een vrijstaand bad met zachte vormen de lijnen mooi breken en visuele balans toevoegen aan het geheel. Een esthetisch zeer aangename oplossing! Ben je echter niet bereid om de leidingen te gaan verleggen en gaat je voorkeur uit naar een (half) ingebouwd bad? Kies in dit geval bijvoorbeeld voor een whirlpool bad. Door de verschillende functies is er ongetwijfeld een bubbelstand te vinden waarmee jij helemaal ontspant. Uiteraard is er ook niets mis met een regulier bad zonder de functies van een whirlpool bad; zo lang jij er maar van geniet. Steek wat geurkaarsjes aan, zet een ontspannende playlist op en geniet van de rust wanneer je lekker in bad ligt in jouw persoonlijke spa.

Gaat je voorkeur uit naar een douche in plaats van een bad? Niets oogt zo strak en ruimtelijk als een ruimte inloopdouche. Het is in feite niet meer dan een glazen wandje, maar een inloopdouche voegt gewoon iets magisch toe aan de uitstraling toe van je badkamer. Een badkamer met mooie tegels, in combinatie met een strakke inloopdouche met luxe (dubbele- of regen)douchekop, enkele planten en hier en daar een kaarsje; er is weinig wat het spa-gevoel meer creëert dan deze combinatie. Zeker wanneer je ook nog een infrarood warmtelamp in de douche plaatst! Deze lampen werken heerlijk verwarmend voor je gehele lichaam of een bepaald gebied, afhankelijk van het model dat je koopt. Ze komen namelijk in ‘full body’ en ‘half body’ formaat. Infrarood lampen zijn daarnaast ook beschikbaar met uv-licht, waardoor ze je een zomers tintje geven. Het is de perfecte oplossing bij spierpijn en andere pijntjes, of simpelweg wanneer je wilt genieten van extra warmte tijdens het douchen.

It’s in the details: smeerseltjes, oliën en scrubs

Wanneer je voor een persoonlijke spa gaat mag een collectie lekkere smeerseltjes, oliën en scrubs zeker niet ontbreken! Voeg een heerlijke olie of badzout toe aan je bad om een heerlijke geursensatie te creëren en smeer je gezicht in met een reinigende crème of ga voor een gezichtsmaskertje. Vergeet niet om jezelf met een lekkere bodylotion in te smeren en na het baden of tijdens het douchen nog even te scrubben. Spoel jezelf tenslotte nog even af. Ga je voor een lange spasessie? Vergeet dan niet om tussendoor water te drinken.

Meer lezen

Wil je meer lezen over badkamerstijlen? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op Sanitair.nl.