Deze kleuren geven een warme sfeer in de badkamer

Deze kleuren geven een warme sfeer in de badkamer

Door Tom / 23-06-2022

De tijd dat badkamers uitsluitend uit lichte kleuren bestonden is voorbij; tegenwoordig is het helemaal in om sfeervolle kleuren toe te voegen aan de badkamer. Welke kleuren brengen echter de meeste warmte in de badkamer? We delen het in deze blog.

Wanneer je een warme sfeer in de badkamer wilt creëren heb je verschillende mogelijkheden, kijkend naar de kleuren die je terug kunt laten komen. Maar voordat je urenlang gaat twijfelen tussen tientallen verfkleur-teststrips is het belangrijk om eerst naar buiten te kijken. Letterlijk! Door het zonlicht goed binnen te laten komen creëer je meteen een gevoel van warmte en comfort. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een houten dakraam te laten plaatsen. Deze zorgen voor natuurlijke verlichting en warmen de badkamer lekker op via het zonlicht. Wil je toch aan de gang met de verfkwast? Hieronder zetten we enkele warme kleuren voor je op een rij.

Warme kleuren voor de vloer en muur

Een vuistregel bij het creëren van een warme sfeer in de badkamer is het gebruiken van aardetinten zoals terracotta, kastanjebruin of zacht bruin. Ook doen warme tinten zoals geel, oranje en kersenrood het erg goed bij het creëren van warmte. Wanneer je een nieuw kleurtje gaat aanbrengen in je badkamer hoef je trouwens niet alle muren te doen. Wanneer je een witte badkamer hebt is het bijvoorbeeld al prima om slecht één muur te voorzien van een warme kleur. Dit zal al direct aanzienlijke impact hebben op de sfeer van de ruimte.  Wil je de vloer een warmte uitstraling geven? Kies in dat geval voor tegels van natuursteen of voor een houten vloer. Natuursteen is een uniek, natuurlijk materiaal beschikbaar in vele stijlen waarvan de meeste een sterk gevoel van warmte uitstralen.

Hout is ook een prima geschikt materiaal om warmte toe te voegen aan de badkamer, zeker de meer verzadigde houtkleuren. Een houten badkamervloer staat prachtig en voegt een gezellige, huiselijke sfeer toe aan de ruimte. Helaas vindt men een houten badkamervloer vaak nog spannend, waardoor er geregeld van wordt afgezien. Wil je toch voor een houten vloer gaan? Omdat hout een natuurlijk materiaal is leeft het, wat betekent dat het kan krimpen en uitzetten. Zorg er daarom voor dat er kieren zijn tussen de muren en het hout, zodat het materiaal kan bewegen. Ook is het belangrijk om het hout waterdicht te maken met impregneermiddel. Hout en water samen laten werken blijft altijd een uitdaging, daarom kan het ook een goede optie zijn om de ruimte te verdelen in droge en natte gebieden. Hierbij leg je natuursteen bij de natte gebieden en hout bij de droge gebieden. Zo profiteer je van het beste van beide materialen! Deze principes gelden overigens niet alleen om warmte te creëren maar ook in andere kamers.

Warmte creëren met accessoires en meubels

Je bent uiteraard niet beperkt tot de vloer en muren om warmte toe te voegen aan de badkamer. Zie je het niet zitten om de muren te verven of een nieuwe vloer te leggen zijn er tal van alternatieven om alsnog een warme sfeer te creëren in de badkamer. Ga bijvoorbeeld voor badtextiel, zoals handdoeken en een badmat, in warme tinten. Wanneer al je badtextiel in een warme kleur is, zoals wijnrood of kastanjebruin, zal dit enorm bijdragen aan een gevoel van warmte in de badkamer. Ook qua meubels zijn er verschillende opties. Kies bijvoorbeeld voor hout als voornaamste materiaal voor een landelijke, gezellige sfeer zoals we dit vaak terugzien bij Scandinavische badkamer. Houd er echter rekening mee dat je kiest voor houtsoorten die geschikt zijn voor in de badkamer

Meer lezen

Wil je meer lezen over badkamerstijlen? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op Sanitair.nl.