Zo kies je een waskom

Zo kies je een waskom

Door Roy / 18-09-2022

De waskom is een van de meest fundamentele onderdelen van de badkamer. Het is een plek waar je je handen kunt wassen, je gezicht kunt wassen en waar je je tanden poetst. Kortom, het is een plek die veel gebruikt wordt en daarom is het belangrijk om een goede waskom te kiezen. Er zijn echter een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een waskom. We zetten ze voor je uiteen, dus lees zeker door.

Wanneer je je badkamer een luxe, rustige uitstraling wilt geven kom je al snel uit bij waskommen. Deze vrijstaande wastafels die geplaatst worden op een wastafelblad ogen prachtig en zijn beschikbaar in vele verschillende vormen en maten. Overweeg je een waskom, maar weet je niet waar je op moet letten? We leggen het je graag uit!

Verschillende soorten waskommen

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat voor soort waskom je nodig hebt. Er zijn twee hoofdtypen van badkamer waskommen: drop-in en wandgemonteerd. Drop-in waskommen zijn de meest populaire en worden geleverd met een ingebouwde kraan. Top-mount waskommen zijn wat minder populair, maar kunnen een geweldige optie zijn als u een unieke look wilt creëren.

  • Drop-in badkamer waskommen zijn verkrijgbaar in een breed scala van stijlen, maten en kleuren. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals keramiek, glas, roestvrij staal of composiet. Drop-in waskommen zijn eenvoudig te installeren en kunnen in een paar minuten worden gemonteerd.
  • Wandgemonteerde waskommen zijn lastiger te installeren dan drop-in waskommen, maar kunnen een unieke look toevoegen aan uw badkamer. Wandgemonteerde waskommen kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals keramiek, glas, roestvrij staal of composiet. Wandgemonteerde waskommen zijn meestal groter dan drop-in waskommen en kunnen een statement piece in uw badkamer zijn.

Welk materiaal kies je?

Bij waskommen heb je keuze uit verschillende materialen. De meest populaire opties zijn keramiek, glas en porselein. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. We zetten ze voor je op een rij en voegen nog enkele andere opties toe:

  • Keramiek is een stevig materiaal dat makkelijk schoon te houden is. Het nadeel is echter dat het makkelijk kan breken.
  • Glas is een veelzijdig materiaal dat in vele kleuren en dessins verkrijgbaar is. Het is sterk en makkelijk schoon te houden, maar kan bij harde stoten breken.
  • Porselein is een kostbaar materiaal dat mooi glad is en een luxe uitstraling heeft. Het is sterk en makkelijk schoon te houden, maar kan bij harde stoten breken.
  • Email is een sterk en duurzaam materiaal. Ook is het makkelijk schoon te maken. Nadelen zijn dat emaillen waskommen relatief duur zijn en dat het materiaal kwetsbaar is.
  • Beton is een sterk en duurzaam materiaal dat lang mee zal gaan. Wel is het vlekgevoelig en gevoelig voor zuren.
  • RVS waskommen zijn gemakkelijk te onderhouden, roesten niet en kunnen daardoor jaren mee. Wel zijn ze relatief duur en gevoelig voor krassen en deukjes.

Ten slotte moet je ook rekening houden met de kosten van de waskom. Wasbakken zijn er in een verscheidenheid aan prijsklassen, dus je moet bepalen welke je het beste kunt veroorloven. Als je op zoek bent naar een goedkope waskom kunt je overwegen een van de vele goedkope opties te kiezen die online beschikbaar zijn.

Meer lezen

Wil je meer lezen over sanitair? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op Sanitair.nl.