De voordelen en nadelen van keramisch parket

De voordelen en nadelen van keramisch parket

Door Tom / 22-08-2022

Twijfel je tussen keramische tegels en een parketvloer? Overweeg dan keramisch parket! Geniet van de charme en klasse van parket en tegelijkertijd het onderhoudsgemak van keramische tegels. Daarnaast is keramisch parket tegenwoordig toegankelijk voor de meeste budgetten. Het materiaal komt met vele voordelen, maar ook enkele nadelen. We zetten het voor je op een rij, dus lees zeker door.

De vloer van je huis is een belangrijke overweging; je loopt er tenslotte elke dag. Er zijn vele mogelijkheden zoals laminaat en tegels, waaronder keramisch parket; een samensmelting van keramische tegels en parketvloer. Om de keramische tegel er beter uit te laten zien wordt er een harde toplaag over de tegel gemaakt. Deze toplaag kan bestaan uit diverse kleuren, patroontjes of zelfs voorzien zijn van nerven. Daardoor is het mogelijk om een keramische tegel een houtlook, betonlook of andere look te geven. Deze robuuste vloer biedt tal van voordelen, maar er kleven ook enkele nadelen aan. Benieuwd wat de voordelen en nadelen zijn? We lichten het voor je toe.

Voordelen keramisch parket

Allereerst zullen we de voordelen van keramisch parket voor je op een rij zetten:

Slijtvast en duurzaam

Keramiek is een hard materiaal waardoor het krasvrij blijft. Het zal niet verkleuren en vlekken trekken niet in de vloer. Waar een houten vloer kwetsbaar is voor vocht is dit bij een keramische vloer niet het geval. Dit maakt het een duurzame vloer waar je vele jaren plezier aan zult beleven.

Onderhoudsvriendelijk

Keramisch parket onderhouden is super eenvoudig! Je hoeft de vloer namelijk alleen nog maar schoon te maken met een mop. Dit maakt het ideaal met kinderen en dieren, omdat een ongelukje zo is opgeruimd.

Ideaal met vloerverwarming

Vloerverwarming en (keramische) tegels; een ideale combinatie. Tegels hebben namelijk een lage warmteweerstand, wat maakt dat de warmte of koeling makkelijk wordt afgegeven. Keramisch parket is daarnaast ook prima geschikt voor vloerkoeling.

Perfecte vloer voor de badkamer

Keramisch parket is ongevoelig voor vocht en water wat het de perfecte vloer maakt in keuken, badkamer of toilet. Keramisch parket past ook perfect in de badkamer. Het heeft de eigenschappen van een tegel en daarnaast de warme look van hout.


Nadelen keramisch parket

Helaas komt keramisch parket ook met enkele nadelen:

Relatief prijzig

Ondanks dat keramisch parket toegankelijker geworden is voor meer budgetten is het in vergelijking met bijvoorbeeld laminaat nog relatief duur. Dit omdat het materiaal duurder is en daarnaast is een tegelvloer met houtlook moeilijk zelf te leggen. Je hebt hier dus een expert voor nodig, wat extra kosten met zich meebrengt.

Het voelt koud aan

Zeker wanneer je geen vloerverwarming hebt kan een tegelvoer in vergelijking met vloerbedekking en PVC koud aanvoelen.

Imitatieproduct en dus herhaling van patroon onvermijdelijk

Omdat keramisch parket gefabriceerd wordt kan het voorkomen dat er patronen soms herhaald worden, alhoewel dit niet heel sterk het geval zal zijn.

Akoestiek kan minder zijn

Een harde vloer heeft invloed op de akoestiek. Een vloer van keramisch parket is hard en het geluid kan in de kamer wat hol klinken. Gelukkig is dit goed op te lossen door veel zachte materialen toe te voegen aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen, zachte meubels en vloerkleden.

Meer lezen

Wil je meer lezen over badkamerstijlen? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op Sanitair.nl.