Welke decoratieve tegels zijn geschikt voor de badkamer?

Welke decoratieve tegels zijn geschikt voor de badkamer?

Door Tom / 15-08-2022

Ben je op zoek naar unieke tegels om je badkamer (of keuken) een bijzondere uitstraling te geven? Zoek niet verder dan decor tegels. Met deze tegels geef je een ruimte echt karakter dankzij de ambachtelijke vervaardiging en prachtige afwerking, al dan niet op eeuwenoude traditionele wijze. Bekijk hier onze suggesties!

De meeste badkamers zijn tegenwoordig voorzien van strakke zwarte of witte tegels. Modern en minimalistisch is vandaag de dag dé badkamerstijl waar de meesten voor vallen. Wanneer je voorkeur uit gaat naar een meer traditionele, decoratieve look kan het soms uitdagend te zijn waar je naar moet zoeken. We hebben daarom onze tips op een rij gezet voor tegels waarmee je echt een wow-effect toevoegt aan jouw badkamer. We zetten ze hieronder voor je op een rij.

Friese witjes

Deze authentieke, klassieke tegels prijkten al in de Gouden Eeuw in menig Hollandse badkamer aan de wand. Friese witjes worden vandaag de dag nog steeds ambachtelijk vervaardigd op dezelfde wijze als in de 17e eeuw en hebben een afwerking in glazuur waardoor ze mooi glimmen. Friese witjes zijn er rijkelijk gedecoreerd met bekende patronen zoals de bijbelhoek en de ossenkop; versieringen die met de hand in de hoekjes van de tegels worden aangebracht voor een uiterst karakteristiek effect. Mocht je voorkeur uitgaan naar tegels zonder decoratie is dit uiteraard ook mogelijk; effen Friese witjes zijn ook gewoon beschikbaar. Zowel in de badkamer en de keuken voeg je met deze beauties een hoop historie en uitstraling toe.

Marokkaanse tegels

Gaat je voorkeur uit naar een badkamer in oosterse sfeer? Kies dan voor Marokkaanse tegels! Ze zijn lekker kleurrijk en rijkelijk gedecoreerd en vallen daarom meteen op. De tegels zijn er in vele kleuren en tints zoals wit en in beige, evenals meer opvallende kleuren  zoals donkergroen, blauw en rood. Ook kun je qua vormen alle kanten op. Ga bijvoorbeeld voor een zeshoek of een andere opvallende vorm. Zo weet je zeker dat de badkamer een bijzondere plek in huis wordt, waarbij het echt een oosterse oase van rust is. Zeker wanneer je het combineert met prachtige badkamerplanten, geurkaarsen en een ontspannende playlist!

Portugese tegels

Weinig tegels zijn rijkelijker gedecoreerd dan Portugese tegels. Hoe mooi zullen deze tegels in de badkamer, op het toilet of bijvoorbeeld in de keuken staan? Zowel op de wand als voor de vloer is het een goede keuze, waarmee je echt een unieke twist geeft aan de ruimte. Combineer deze prachtige tegels met een vrijstaand bad of inloopdouche voor een luxe, exotisch effect waarbij je je in een Zuid-Europees badhuis waant.

Metrotegels

Wanneer je op zoek bent naar decoratieve tegels die tegelijkertijd modern en strak ogen kom je al snel uit op metrotegels. Dit is een minimalistische, maar tegelijkertijd prachtige keuze voor op de vloer of de wand. Ze hebben veelal een afwerking in hoogglans waardoor het lichte reliëf er goed in terugkomt. Waan je in een privé-deel van de subway van New York terwijl je ontspant van een heerlijk rustgevende douche- of baddersessie. Een bijzondere look voor een bijzondere badkamer!

Terrazzo tegels

Ze ogen oud en zijn échte klassiekers op gebeid van badkamerstijl. Terrazzo tegels zijn prachtig om te zien en zorgen voor een mooi klassiek karakter bij jou in de badkamer. Of je nu je oude badkamer wilt herstellen of op zoek bent naar een klassieke toevoeging in jouw nieuwbouwwoning; terrazzo tegels zijn een geweldige optie. Naast het fraaie uiterlijk is het grote voordeel van deze tegels dat ze 60 x 60 zijn en zich makkelijk laten plaatsen. Grote tegels ogen strak, maar vereisen daarnaast ook minder onderhoud omdat er minder naden zijn waar vuil zich in kan ophopen. Een win-win!

Meer lezen

Wil je meer lezen over badkamerstijlen? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod mooie meubelen, items en handige accessoires online en veilig op Sanitair.nl.